Des d’Esquerra Unida s’ha intentat reiteradament que l’ajuntament complís amb l’obligació ordenat la seua retirada

A la urbanització Roca Llisa, del municipi de Santa Eulària, a la via pública, hi ha instal·lada per part dels responsables de la urbanització, una barrera amb controladors privats que tracta de dissuadir als vehicles per tal que no circulin per aquella via que, a més de ser pública, és l’accés a Cala Olivera. Així mateix, posades també per la urbanització sense cap classe d’autorització, hi ha instal·lades càmeres de vigilància sobre aquesta via, que enregistren els moviments de les persones que circulen per ella.

big 6 1Des d’EU,  s’ha tractat amb insistència de que l’ajuntament ordenàs la retirada de la barrera i de les càmeres, tal com és la seva obligació. No obstant, l’ajuntament, que ha fet un deixament complet de les seves competències i permet la privatització d’aquesta via, no ha pres cap mesura real per a recuperar el se ús públic i per eliminar l’enregistrament d’imatges de manera il·legal.

Cansats d’aquesta situació, decidirem presentar denúncia davant de la fiscalia d’Eivissa. Amb data 13/02/13 aquesta va obrir diligències per tal d’esbrinar si es podien haver produït delictes de prevaricació, suborn o desobediència. En la tramitació d’aquestes diligències es feren requeriments a l’ajuntament de Santa Eulària en dates 19/02/13 i 04/06/13, que no han estat contestades per part de l’ajuntament.

 

En data 17/07/13, un decret de la fiscalia acorda la presentació de denúncia davant el jutjat degà per a passar-lo al jutjat d’instrucció que correspongui, contra la urbanització Roca Llisa i els seus representants legals, susceptible d’ampliar contra l’ajuntament de Santa Eulària si es comprova que ha autoritzat la barrera i les càmeres, pels possibles delictes de prevaricació, desobediència o suborn.

Des d’EU veiem amb molta preocupació com cada dia és més habitual la privatització d’espais públics, les ocupacions abusives i les molèsties pels ciutadans que no poden gaudir dels seus drets, que són contínuament segrestats per actuacions il·legals dels poderosos i aprofitats, que
incompleixen sistemàticament les lleis i les normes de convivència. Tot això passa des de la passivitat, si no des de la pura connivència, dels ajuntaments i les altres administracions afectades, que no fan absolutament res per aturar els abusos generalitzats. Sabem que la justícia està saturada i que no és bona cosa portar als jutjats les coses que s’haurien de poder resoldre des de la política, però la inoperància i la manca de voluntat de les instàncies polítiques no deixen cap altra opció.

EU continuarà denunciant els abusos i recorrent,si és necessari, als cossos policials, la fiscalia i els jutjats, i animam a la ciutadania a no resignar-se davant els abusos i la passivitat municipal, denunciant també tot allò que suposi restringir els seus drets d’ús dels espais públics o el dret al descans que s’està impedint amb activitats que no respecten les normes.

 

Share This