Birracrucis IncaUn any més, s’ha celebrat a Inca el recorregut d’un grup important de joves pels diversos bars per a consumir grans quantitats de cervesa. Aquest any no s’ha anomenat “Birracrucis” per les protestes de l’Església, sinó que ha adoptat la denominació més laica de Gran Marató de la Birra, però el contingut és el mateix: consum compulsiu de cervesa per part del jovent d’Inca.

 

Aquesta celebració ha causat molèsties  i ha generat una quantitat important de brutícia, com denuncien alguns veïns. És cert, com diu l’ajuntament ,que totes les celebracions festives generen brutícia i algunes molèsties, però el que s’hauria de plantejar és si aquest tipus de celebració festiva ha d’esta promocionat per l’ajuntament. A més de les molèsties que causa, acceptables quan es tracti de celebracions tradicionals arrelades que no fomentin actituds poc cíviques, el que fa celebració com la Marató es incentivar el consum mot poc responsable de begudes alcohòliques en persones molt joves.

 

L’alcoholisme és una gran xacra social que té greus efectes sanitaris i econòmics, a més de ser responsable d’accidents laborals i de circulació. No té sentit mantenir campanyes molt agressives contra el consum d’alcohol  i establir límits molt estrictes per a poder conduir quan s’ha begut perquè alhora, des d’institucions públiques es promocionin activitats que van encaminades al consum massiu entre els més joves.

 

EU entén que els joves d’Inca, si són majors d’edat, tenen el dret a anar als bars i consumir cerveses o altres tipus de begudes, però no és convenient que facin un consum fora de mida de begudes alcohòliques. En qualsevol cas, és una responsabilitat individual que demostra el grau de maduresa de cadascú. El que no es pot fer des d’ajuntament, és animar a un consum clarament excessiu.

 

Per tot això, EU d’Inca reclama de l’ajuntament que tregui del seu programa de festes l’anomenada Gran Marató de la Birra i que deixi de promocionar aquest esdeveniment. Estaria mol més en el que són les funcions municipals que orientessin el consum responsable, en comptes d’afavorir els excessos. Per altra part seia bo que els bars que formen part del recorregut de la Marató es desvinculessin d’aquest esdeveniment i també deixassin de contribuir al consum compulsiu.

Share This