cardona a presoAquest partit, que ha estat condemnat en la sentencia, encara no ha demanat disculpes  

L’Audiència Provincial ha ordenat l’ingrés immediat a la presó del que en dues legislatures diferents va ser conseller del govern de Jaume Matas.

Això sens dubte no s’hauria produït si no fos per l’extraordinària gravetat dels fets que impliquen tot el PP de Balears, encara que el màxim exponent de la trama corrupte descoberta i condemnada hagi estat només José Juan Cardona.  

Cardona no era una persona qualsevol dins el PP. A més de les dues legislatures com a conseller, va dirigir el PP balear –per delegació directa de Jaume Matas- tot el temps que aquest fou ministre. Per aquest motiu, va gaudir d’un extraordinari recolzament de tota l’estructura del partit quan aparegueren els primers indicis de la trama corrupta. Recolzament que es va materialitzar amb unes indecents pressions cap a la fiscalia i la judicatura, per tal de tractar d’evitar que es descobrís la veritat dels fets delictius.  

Des d’EU volem recordar que la sentència també condemna el PP com a tal, ja que fou beneficiari directe de les maniobres de Cardona. Per tant no és un cas individual sinó una trama corrupta que va recórrer tota l’estructura del partit a Balears. Per això no ens valen les hipòcrites al·lusions al “respecte de totes les resolucions judicials”, que ja hem vist que és una afirmació completament falsa, ja que no han parat de fer maniobres contra la instrucció, i ara e`peren que el Suprem sigui una mica més benigne.  

El PP balear ha d’assumir la seva culpa col·lectiva en aquest cas de corrupció, demanar disculpes als ciutadans i retornar tot allò que ingressaren de manera il·legal i opaca: els 10, 5 milers d’euros recollits en la sentència no són més que una ínfima part dels excessos d’una campanya electoral absolutament sobredimensionada, que superava en molt les despeses permeses per la llei. Si aquestes despeses no figuraven en la comptabilitat oficial, com és norma en el comportament del PP estatal, és que tenien un origen tant il·legítim com els enviaments de fulletons de propaganda electoral del PP que Cardona va remetre a les Pitiüses, camuflats com a «productes 5 estrelles».

Share This