dimissioPer a EU, ha començat  a fer-se realitat la cacera de bruixes a educació, amb la versió mafiosa més a la balear: deixar sense pa als qui s’oposen als que ostenten el poder. Recorda clarament les depuracions de mestres als primers temps de la dictadura franquista.

Des d’EU, expressam la nostra sorpresa i indignació per una decisió que pareix fruit d’una  rabieta de Bauzá, més que una mesura legal que pugui ser aplicada als funcionaris de l’Estat sense prèvia instrucció del cas.

És més, des del nostre punt de vista, és la Conselleria d’Educació qui comet irregularitats, ja que imposa fer complir el Decret TIL segons unes instruccions no vigents i per sobre de la LOE, passant per sobre els Consells Escolars dels centre per imposar-lis allò que no han aprovat. Recordem que el PP ha elaborat el Decret sense cap tipus de consens i tenint en contra seu tota l’oposició i tota la comunitat educativa, amb pares, mares, alumnat, professorat, la UIB (màxim òrgan assessor de les Balears en matèria lingüística) contraris, i fins i tot el Consultiu ha recomanat postposar un curs l’aplicació del nefast TIL.

Per EU, el que estan fent els directors del Joan Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó i Caldés és complir rigorosament amb la seva obligació de respectar les decisions de les seves comunitats educatives, legalment representades als Consells Escolars dels centres. L’incompliment de les ordres d’inspecció és justificat, ja que hi ha un buit legal per l’aplicació del Decret TIL, ja que les seves instruccions han estat impugnades.

Per tots aquests motius, tornam a demanar la dimissió d’una consellera experta en compra-venda d’immobles, però completament “in albis” en matèria educativa; posada al capdavant d’una conselleria amb l’únic propòsit de ser l’eina de transmissió de les despòtiques decisions de Bauzá, al dictat de Madrid i en contra del consens establert des de fa més de 30 anys a les Illes.

Share This