La bogeria sembla haver-se instal·lat en el Govern i el Grup Parlamentari del PP

 

La designació d’un religiós al front de la delegació de Menorca no va en el camí d’assegurar la laïcitat del sistema educatiu

 

educacion religion escuelasEl Govern del PP, recolzat absolutament per un cor d’aduladors del se grup parlamentari, està decidit a portar a l’extrem els designis del nefast ministre Wert d’espanyolitzar i catolitzar els alumnes, portant-nos a èpoques molt feliçment superades. Sembla que una obsessió malaltissa s’ha instal·lat entre ells, una obsessió que els fa desbarrar contínuament arribant al ridícul més espantós. Tot això seria còmic si no fos pel poder polític del que gaudeixen i abusen, que ho converteix en una autèntica tragèdia.

 

La seva fòbia anticatalanista els ha portat a provar una llei que té com a únic objectiu impedir la col·locació de llaços quadribarrats als centres escolars, amenaçant amb les penes de l’infern als que gosin incomplir les seves ordres arbitràries. Volen obligar els centres a modificar uns projectes lingüístics aprovats pels consells escolars dels centres d’acord amb la legalitat vigent, i donen ordres il·legals i impossibles de complir als seus directors.

 

Davant qualsevol qüestionament, per més que estigui molt fonamentat legalment, reaccionen amb la destitució fulminant dels directors, amb un judici “sumaríssim” i sense possibilitat de defensa ni cap respecta pel procediment administratiu.

La destitució dels tres directors d’instituts de Menorca es va fer per la “santa voluntat” de la consellera Joana Mª Camps (o de Bauzá) i en contra de la opinió del seu delegat territorial, Julián Hernández, que va accelera la seva renúncia per aquest motiu. Per a substituir-lo ha anomenat un religiós del que no es sap quins són els seus coneixements de món educatiu (al contrari de la consellera, que és públic i notori que no en té cap) però que es dedica a la catequesi. Segurament, amb aquest nomenament volen aconseguir que els alumnes siguin convenientment instruïts en els valors de l’Església Catòlica. I diuen que els que  adoctrinen són els professors!!!

 

Per a completar aquest quadre completament depriment, la fidel artilleria del grup parlamentari del PP, es llança no ha defensar les posicions del Govern, que són indefensables, sinó a atacar de la manera més grollera i repugnant els professionals de l’ensenyament. Així, el diputat Antoni Camps, com abans la diputada Ana Maria Aguiló, tots dos membres de la comissió parlamentària d’Educació (!) li fan la feina bruta a la consellera, i diuen coses tant esperpèntiques com que, amb les accions del seu Govern “aquesta dictadura encoberta, que durant tants d’anys ha intoxicat als nostres fills, ara inicia la seva darrera etapa” (Camps) o “2.000 professors fan polítiques a les aules” (Aguiló).

 

EU entén que no és des de la imposició, de l’arbitrarietat ni des de l’insult i la calumnia com es pot gestionar un tema tant complex com és l’educació. És necessari posar seny en aquesta situació que se li ha escapat completament de les mans al Govern. És necessari recuperar el seny i el diàleg, no permeten que les altes temperatures escalfin el cap dels membres del PP i els portin a actituds incendiàries.

 

Si el PP no recupera l’enteniment, el mal que poden fer al nostre sistema educatiu no es recuperarà en anys. Són com una plaga bíblica o com el cavall d’Atila.

Share This