EU reclama la mediació del Govern i d’Aena per a solucionar el conflicte laboral

 

Foto vaga de fam Trablisa - Aena

 

Una delegació d’EU, formada per Alejandro Aparicio, coordinador d’EU Palma; José Antonnio Olmedo, de l’àrea d’Economia i Treball d’EU i Maria de la Antigua Jiménez, responsable d’organització d’EU, ha visitat les dues treballadores i el treballador( Rafaela Astorga, Ana Mª López i Miguel Pardo) acomiadats de l’empresa Visabren, del grup Trablisa, que fa quatre dies començaren una vaga de fam per reclamar la readmissió dels 51 acomiadats el mes de juny. La representació de EU ha constata el bon estat d’ànim dels tres treballadors, a pesar del temps que ja porten en vaga de fam, així com la solidaritat que reben per part de la població, com ho demostren les més de 700 signatures de suport que ja s’han recollit.

 

Lamentablement, aquest suport ciutadà, dels metges que controlen el seu estat de salut i dels sindicats, és l’únic amb que compten, ja que ni el Govern ni Aena han fet el més mínim gest en favor d’aquest treballadors o, almenys, per a trobar una solució negociada. Al contrari, el director d’Aena mostra una actitud bel·ligerant cap els treballadors, posant-los tot tipus de dificultats i procurant que abandonin la vaga de fam i les instal·lacions aeroportuàries.

 

EU s’ha compromès a reclamar urgentment la mediació del Govern que, tot i el fet insòlit de no tenir una conselleria que s’ocupi de la problemàtica laboral, no es pot quedar de simple espectador d’un conflicte laboral important que, a més, afecta la principal entrada de visitants de les Illes. Així mateix Aena, entitat pública responsable de tota l’organització i els serveis de l’aeroport, no pot quedar al marge de la conflictivitat laboral generada en una empresa subcontractada.

 

EU insta a l’empresa Visabren i al seu grup empresarial, a iniciar de manera immediata la negociació amb els representants dels treballadors acomiadats, i al Govern i Aena a actuar de mediadors per acostar posicions i poder arribar a una solució del conflicte quan abans millor. No es pot esperar a que la salut de les persones en vaga de fam es deteriori greument per a cercar un acord que resolgui el conflicte.

Share This