La dimissió abans de prendre possessió del nou delegat a Menorca demostra la incapacitat de la consellera per a gestionar l’educació

 

Julian HernandezTot un rècord, després de la dimissió de Julián Hernández, director insular de Menorca de la Conselleria d’Educació, dimitit per no estar d’acord amb les destitucions de tres directors d’instituts, el seu substitut,  Guillermo Ferrer, no ha durat ni 48 hores i també ha dimitit abans de prendre possessió. No obstant la consellera Camps diu que el curs començarà amb normalitat i que seguirà aplicant sancions als docents crítics, amb el mateix tarannà autoritari que l’ha caracteritzat, des que fa poc temps accedir a una importantíssima conselleria, per a la qual no estava capacitada ni professionalment ni políticament.

 

L’educació pública a les Balears mai no havia estat tant maltractada com des que governa Bauzá. A les retallades sistemàtiques, s’afegeix el maltractament dels docents i la imposició de tot tipus de normes que tracten d’eliminar la capacitat d’auto organitzar-se de la comunitat educativa i de restringir dràsticament la llibertat d’expressió i de crítica. Per a completar aquest panorama tant negre, la imposició d’un nefast decret de Tractament Integral de Llengües, impossible d’aplicar amb els mitjans amb que compten els centres educatius, ha encès el malestar entre el conjunt dels docents i tots els sectors educatius.

 

La decisió de destituir tres directors d’instituts per haver aprovat, d’acord amb els respectius Consells Escolars, uns projectes lingüístics perfectament legals, però que no satisfeien l’obsessió anticatalanista del Govern, tendrà efectes demolidors. De moment, ja ha provocat la dimissió de dos delegats insulars a Menorca i es preveu un degoteig de dimissions de directors de centres. Davant d’això la consellera es manté amb la imposició i la ma dura contra els docents, sense cap classe de diàleg ni de negociació amb aquells que ha d’aplicar les normatives, donar les classes i gestionar els centres.

 

Ens trobam davant la possibilitat molt real de que es produeixi el fet insòlit d’una vaga de l’educació a l’inici del proper curs, amb una situació de  desànim i d’indignació generalitzada entre els docents, i no es veu cap rectificació per part de la consellera, que està disposada a portar l’educació de les Illes al caos absolut.

 

Davant d’aquesta situació només hi ha una opció, la dimissió de la consellera Joana Maria Camps, per incapacitat manifesta per a gestionar aquesta conselleria. Si aquesta dimissió no es produís, hauria de ser cessada pel president del Govern que és el, responsable últim de la situació. Però sobre tot, al marge de quines siguin les persones que gestionen, hi ha d’haver un canvi radical d’actitud: no es pot seguir governant amb base a l’autoritarisme i la repressió de la discrepància, és imprescindible obrir vies de negociació i arribar a acords que permetin salvar el nostre sistema educatiu, ferit de mort per les polítiques del PP.

Share This