maria-salom-09-03-13

Condemnen el Consell en tots els judicis per acomiadaments

 

 

Fins a 10 sentències diferents dels jutjats socials condemnen el Consell de Mallorca, per haver acomiadat a treballadors de la institució sense respectat els seus drets ni la legalitat laboral. Resulta del tot sorprenent que el Consell de Mallorca segueixi la mateixa perversa tàctica que seguia el Govern, una vegada que ja coneixia les sentències que obligaven a la readmissió dels treballadors acomiadats amb una fórmula declarada nul·la i contraria a dret. El Govern ja va renunciar a la seva intenció inicial de recórrer les sentències i està procedint a pagar indemnitzacions, però el Consell, incapaç de reconèixer els seus errors, vol seguir endavant amb els recursos que implicaran a la llarga més indemnització i més despesa, al mateix temps que perllonguen l’angoixa i la indefensió dels treballadors.

 

 

El Consell de Mallorca és incapaç de rectificar i s’encabota en mantenir les seves decisions, tot i que no les puguin aplicar per la seva il·legalitat, com va passar en el cas de la importació de fems, en el de la requalificació de terrenys a sa Ràpita, o ara amb els acomiadaments. Però aquesta obstinació no és gratuïta, totes aquestes actuacions suposen una descarada malversació de recursos públics que s’haurien de destinar a altres finalitats per atendre les múltiples necessitats de la societat mallorquina.

 

 

EU exigeix del Consell de Mallorca que acati les sentències, que respecti els drets dels treballadors i que renunciï a seguir malversant els recursos públicsja que, al final, les indemnitzacions que hauran de pagar seran molt superiors a aquelles que haurien pertocat en el cas que els acomiadaments s’haguessin fet correctament. Pretendre que es poden desfer dels treballadors de la institucions de manera gratuïta, amb la fal·làcia d’amortitzar llocs de feina, ja no cola, i els tribunals han deixat ben clar que és una il·legalitat.

Per últim, volem deixar ben clara que per EU l’excés de treballadors públics és una gran mentida, com ho demostren les dades oficials que ens situen a la coa de les comunitats pel que fa al nombre d’aquests treballadors, mol per davall del que és habitual a Europa. Sense negà que pugui haver alguna plantilla sobredimensionada i que es pugui millorar l’organització i l’efectivitat de la institució, és evident que hi ha gran nombre de serveis que no es presten, o que es presten de manera incorrecta, per manca de personal. En comptes de dedicar-se a malbaratar recursos públics, a atemptar contra els drets dels treballadors i a retallar en prestacions, Maria Salom s’hauria de dedicar a millor l’eficiència i a mantenir o ampliar els serveis. Si no és capaç de fer-ho o no ho vol fer,l’única sortida digna que li queda és la de presentar la dimissió

 

 

 

Share This