48

 Juan José Martínez Riera

Estudiant de Geografia i Ordenació del Territori. Coordinador de Territori, Medi Ambient i Transports d’Esquerra Unida de les Illes Balears. Membre de la comissió permanent del Consell de la Joventut de les Illes Balears.

 

Societat i Cultura | 19-08-2013

Intolerància, el pa de cada dia
Publicat originalment a El Periscopi

 

3165 m

Cada cop surten amb més freqüència actes indecents, per qualsevol banda on mires, a Rússia els atacs homòfobs augmenten i no només això sinó que pareixen tenir una amplia impunitat. I es crea una forta repressió cap a qui decideix mostrar la seva orientació sexual, si aquesta surt defora del que el règim considera correcte. I els ànims s’encalenteixen sobretot per que s’atraca una important fita esportiva. 

Però, això no passa només allà, a França aquesta primavera un al•lot pagar amb la seva vida, gaudir plenament de la seva vida, però no fa falta anar-se’n a l’exterior, a Mallorca ja en van 5… d’atacs homòfobs i a més al mateix punt. La plaça Gomila s’està tornant el punt negre de la intolerància i la incultura personalitzada. 

Aquest pensament únic, es permès per institucions com el vaticà que en ple segle XXI ataca als anticonceptius, les famílies que no són “tradicionals”, als col•lectius LGTB… i l’estat espanyol és culpable per finançar una institució anticonstitucional que va en contra de la igualtat d’oportunitats i de la igualtat entre persones (13.000 Milions de euros a l’any). I és que mentres hi hagi aquesta parsimònia col•lectiva seguiran els atacs cap a la llibertat, per que no poder estimar obertament a qui vulguis, és el pitjor atac a la llibertat d’expressió que es pot fer, els esser humans necessitem estimar i ser estimats, que seria de nosaltres sense això? 

Idò res més que màquines deambulant per aquest món per evitar-ho cal més amor i manco intolerància, més comprensió i manco violència, per que callar davant aquest atac o mirar a una altre banda es ser còmplice de destruir l’humanisme. No s’ha de permetre, no ens han de etiquetar com heterosexuals, homosexuals o qualsevol altre, per que tots som persones, i estimar a un altre mai pot ser dolent.

 

Share This