ALEAS-IU condemna la LGTBIfòbia del Govern rus i la seva impunitat davant la violència contra la comunitat LGTBI del país

ALEAS-EUIB convoca i convida a manifestar-se contra la reprensió LGTBIfòbia aquest divendres 23, a les 11h, davant l’església Ortodoxa Russa (C/ Sant Miquel 48 a Palma)

L’Àrea de Llibertat d’Expressió Afectiu Sexual (ALEAS) d’Esquerra Unida ha condemnat rotundament “la nova política repressiva duta a terme pel govern de Vladimir Putin, així com els crims d’odi, consentits per l’administració russa, que han tingut lloc en els últims dies contra la comunitat LGTBI”. Per ALEAS-EUIB la prohibició de la «propaganda homosexual» o l’anunciada detenció d’activistes LGTBI amb motiu dels Jocs Olímpics d’Hivern 2013, que tindran lloc pròximament a Rússia, suposen “una discriminació clara i intolerable davant els qui desitgen viure la seva sexualitat d’una forma lliure i en plena igualtat de drets amb la resta de la ciutadania”.

Segons el parer de l’àrea de llibertats afectiu-sexuals d’Esquerra Unida, “la política del Govern rus està provocant un augment de la violència contra la comunitat LGTBI del país amb dramàtiques conseqüències, com l’escandalós assassinat d’un jove homosexual per part de neonazis russos. La humiliació, tortura i posterior difusió d’imatges duta a terme evidencien clarament que la motivació de tot això no és una altra sinó l’odi, i com a crim d’odi ha de ser jutjat i condemnat”.

Afortunadament la resposta internacional davant aquests atacs als drets humans no s’ha fet esperar i nombroses organitzacions de tot el món han condemnat els fets”. L’Àrea de Llibertat d’Expressió Afectiu Sexual d’IU ha volgut sumar-se també a aquesta condemna, “exigint al Govern de l’Estat Español i concretament al Ministre d’Afers exteriors, García Margallo, i al President del Govern, Mariano Rajoy, que es pronunciï i reprovi amb fermesa les accions empreses per Rússia, defensant el dret de totes les persones a viure la seva sexualitat i la seva identitat de gènere en llibertat i igualtat”.

En paraules del coordinador federal de ALEAS-IU, Alberto Hidalgo, “la lluita del col·lectiu LGTBI és avui més actual que mai. Assistim, paral·lelament a una millora substancial dels drets i la qualitat de vida de les persones LGTBI en estats com França o Uruguai, a un preocupant repunt de l’odi i la intolerància en altres països com Rússia. Tot període històric d’avanç en les lluites d’un col·lectiu social ve, desgraciadament, acompanyat per una reacció conservadora. No ens sorprèn el que està ocorrent a Rússia, però no per això ens quedarem de braços creuats. Enviem el nostre suport fratern i la nostra solidaritat activa a tota la comunitat LGTBI de Rússia, perquè la seva lluita és també la nostra lluita”.

 

aleas concentracio 23 agost 2013

Share This