ajudes a estudisSegons les dades del Ministeri d’Educació, les Illes Balears són la comunitat autònoma que menys recursos públics destina en ajudes a l’estudi. Tot i ser uns de les comunitats en que es produeix un major fracàs i abandó escolar, el nombre de beques per ajuda a l’estudi sempre ha estat inferior a la mitjana estatal, però ha estat a partir del Govern Bauzá que s’ha produït una reducció importantíssima d’aquestes ajudes, que ens han situat a la coa de totes les comunitats.

No només s’ha reduït les ajudes directes als estudiants sinó que també s’ha produït una reducció dràstica de les ajudes que s’aporten per afavorir l’intercanvi i reutilització de llibres de text.

 

En conjunt, l’executiu Bauzá ha provocat un encariment molt important del costos que suporten les famílies per l’educació dels seus fills, en uns moments en que aquestes han vist reduïts els seus ingressos de manera molt important. Tot això ens indica que el Govern no té el més mínim interès en assegurar la igualtat d’oportunitats i l’accés a l’educació dels estudiants amb menys recursos, amb la mateixa línia en que va el ministre Wert de dificultar l’accés a les beques universitàries.

 

 L’aposta del PP per un ensenyament elitista, que exclou als sectors més desfavorits de la societat de l’accés en condicions al sistema educatiu, queda clarament demostrada amb aquestes mesures. El classisme, l’afavoriment dels centres privats i l’espanyolització icatolització dels estudiants són els seus objectius estratègics, la suposada voluntat d’afavorir el coneixement de la llengua anglesa o els atacs als docents no són més que cortines de fum per tractar d’amagar les seves intencions. En això han quedat les “autopistes de l’educació” de Bauzá!

Share This