La denúncia de la Fiscalia ha estat decisiva davant la inoperància i connivència de l’ajuntament de Santa Eulària

La barrera instal·lada de des fa anys a una via pública, que és l’accés a Cala Olivera, de la urbanització Roca Llisa, del municipi de Santa Eulària, a la fi ha estat retirada, el mateix ha passat amb les càmeres de videovigilància, que enregistraven el pas de vehicles i vianants. Aquestes dues instal·lacions il·legals que, amb l’excusa de la seguretat, tractaven de restringir el pas per una via pública i l’accés al mar, s’han mantingut col·locades al llarg del temps gràcies al deixament de les seues funcions i a la connivència de l’ajuntament de Santa Eulària, que té un representant a l’òrgan gestor de la urbanització.

288.pngL’ajuntament de Santa Eulària ha restat completament passiu davant les queixes dels veïns de la zona i dels usuaris de la via. Ni tant sols davant els requeriments de la Fiscalia, que reclamava les autoritzacions municipals o les actuacions de restabliment de la legalitat si s’havien instal·lat sense llicència, es va decidir a actuar. Únicament quan la Fiscalia ha presentat denúncia penal davant els jutjats per la possible comissió de fets delictius, s’han decidit a actuar i s’ha retirat la barrera i les càmeres il·legals.

Esquerra Unida valora molt positivament aquesta actuació de la Fiscalia que ha permès recuperar l’ús lliure d’una via pública, que es trobava semi privatitzada. És simplement una petita victòria, davant les actuacions abusives i l’ocupació privada d’espais públics que s’està generalitzant a Eivissa, sabem que n’hi ha moltes més, així com també hi ha altres tipus d’abusos que es cometen quan les activitats que es desenvolupen en espais privats causen molèsties greus als veïns d’aquests llocs. També sabem que la permissivitat de les institucions públiques governades pel PP (que a Eivissa són totes) cap aquest tipus d’abusos és total. Per això, a la ciutadania no li queda altra remei que denunciar davant les forces de seguretat o a les instàncies judicials, per tal de posar fre als abusos. Des d’EU continuarem denunciant aquests fets, i animam a totes aquelles persones que es vegin afectades o  tenguin coneixement d’ells, a que també ho denunciïn, entre tots hem d’aconseguir una illa més habitable i sense tants abusos.

 

 

Share This