El conjunt de les conselleries del govern Matas implicades en contractacions irregulars per compensar els favors de l’empresa

 

El PP ha de retornar ja els fons públics desviats

 

matas cas over marketingLes últimes revelacions del cas Over Marqueting avalen la veracitat de les declaracions del seu responsable, el “penedit” Daniel Mercado, en el sentit que el pagament per treballs no realitzat, o la sobrevaloració d’altres adjudicats a dit, compensaven amb recursos públics es treballs gratuïts o facturats en “negre” de la campanya del PP.

 

Si ahir teníem coneixement de que els especialistes de la Guàrdia Civil no ha trobat ni rastre d’un audiovisual encarregada per la conselleria de Presidència, que va costar quasi mig milió d’euros, avui sabem que la conselleria de Medi Ambient va formalitzar contractes menors per un import pròxim als 60.000 euros, en els que hi ha indicis clar d’un tracte de favor a de les empreses del grup de Mercado. S’ha de dir que en un i en els altres casos els treballs que s’encomanaren, que no sempre es realitzaren encara que sempre es pagaren,  no tenien el menor interès social sinó que eren simples instruments propagandístic del Govern.

 

Però no només foren aquestes conselleries les que pagaren contractacions com a mínim sospitoses amb Over Marqueting, ho feren també les d’Obres Públiques, Immigració, Sanitat i Funció Pública, a més de l’ajuntament d’Inca, cosa que li ha costat el càrrec a l’antic batle i president del Parlament, per la seva imputació.

 

A pesar de les evidències, el PP només reacciona quan hi ha una imputació judicial o una condemna, però no revisa l’actuació de l’antiga cúpula, ni reconeix el finançament irregular (absolutament evident ja que les despeses electorals foren molt superiors al límit legal i al que es declarava en la comptabilitat A) ni, per suposat, torna els diners sostrets de les arques públiques per a un ús partidista.

La suposada regeneració del PP promoguda per Bauzá, s’ha demostrat un frau total ja que dirigents del partit clarament implicats en les trames de l’era Matas, com Rosa Estaràs o Mabel Cabrer continuen ostentant càrrecs molt importants amb el beneplàcit del president. El mateix passa amb Rodríguez que, tot i ja estar imputat judicialment, continua comandant el PP de Palma i fent ostentació de la seva sintonia política i personal amb Jaume Matas.

 

EU considera que no serà creïble cap afirmació de la regeneració del PP i de la renuncia a utilitzar els mètodes mafiosos del passat, sense que es depurin les responsabilitats polítiques d’unes pràctiques que suposaren el saqueig sistemàtic, com va reconèixer una altra de les persones “penedides”, de les arques públiques en favor del partit i dels seu dirigents. Ja hi ha una sentència que els obliga a retornar el cost de la propaganda electoral que J.J.Cardona va carregar a la Conselleria de Comerç, però encara no han tornat la quantitat desviada. No és políticament ni moralment acceptable que es tractin d’amagar les malifetes fins que no quedin clarament demostrades en seu judicial, tot esperant que la major part dels casos no es puguin demostrar o hagin prescrit les infraccions penals. La regeneració de la política no pot venir dels jutges, que només valoren els fets de transcendència penal, sinó que hauria de partir dels mateixos partits, però el PP continua enrocat en les velles pràctiques i és incapaç de reconèixer els fets i rectificar.

Share This