El grup parlamentari d’Izquierda Plural interpel·larà el Ministre de l’Interior

g c calviaLes instruccions dictades als seus subordinats per la tinent de la Guàrdia Civil en funcions de comandant d’aquest cos a Calvià evidencien que aquest personatge no és digne de continuar ni un dia més ocupant el seu càrrec i que tampoc pot formar part d’un cos que ha de defensar els drets dels ciutadans i assegurar la igualtat de tots davant la llei sense discriminacions.

La comandant de Calvià vol que a tots aquells que tenguin la pell foscant se’ls doni un tractament diferent, i pitjor, que a la resta de ciutadans. Encara que sembli increïble, les instruccions que ha donat per escrit diuen que “a partir d’ara quan es produeixi una detenció o es rebi un detingut, que es tracti d’un individu de raça negra”… es dirà al cap d’àrea … i no es darà avís a la família ni a cap altra persona.

Aquesta repugnant i vomitiva instrucció, que discrimina els detinguts en funció del seu color de pell, no només és il·legal i anticonstitucional, sinó que és una vergonya que taca tot el cos de la Guàrdia Civil mentre que la sva responsable no sigui apartat del seu càrrec i expedientat.

EU recorda que el racisme no és una ideologia (tot i que sigui molt habitual en persones de l’extrema dreta) sinó un delicte. Per això, la tinent de la Guàrdia Civil de Calvià, que ha donat una instrucció completament racista, és una presumpte delinqüent.

EU, a l’hora que exigeix la destitució immediata de la tinent de Calvià anuncia que interpel·larà, mitjançant el grup parlamentari d’Izquierda Plural, el Ministre de l’Interior per a que expliqui quines mesures pensa aplicar per erradicar el racisme en els components dels cossos de seguretat de l’Estat.

Share This