Menteix descaradament per a desacreditar-los

assemblea porreresPer dir-ho en llengua castellana, que tant vol protegir el PP (com si estigués amenaçada!) Sostenella y no enmendalla sembla ser l’actitud de la Conselleria d’Educació i del Govern balear en el conflicte que manté amb la immensa majoria dels docents i una gran part de la societat de les Illes. No estan disposats a fer la més mínima rectificació i continuen entestats en una confrontació total amb el cos de docents. Sembla que el seu única objectiu és derrotar-los i humiliar-los, la qualitat de l’ensenyament i el perjudici als estudiants i les seves famílies, a més del que es produeix sobre els docents, no els importa si amb aquesta actitud aconsegueixen un cos d’ensenyants completament domesticat que apliqui sense la més mínima crítica les consignes d’ultra dreta que emanen de la Conselleria.

Si no en tenien prou amb la sanció arbitrària de tres directors d’instituts de Maó, amb una decisió tant dictatorial com mancada de base jurídica, ara la conselleria afegeix la prohibició de que aquests tres professors puguin donar classes, i la portaveu del Govern afirma que no faran cap canvi tot i l’oposició de la gran majoria dels docents i dels dos delegats de la Conselleria a Menorca, que han presentat la seva dimissió per negar-se a secundar la caça de bruixes  de la consellera.

Per si tot això no fos prou, el Govern menteix descaradament quan atribueix la decisió d’expedientar i expulsar de les aules els tres directors, correspon a la inspecció educativa i no a una decisió política. La mentida és tant grollera que s’ha descobert de manera immediata, quan l’associació d’inspectors d’educació s’ha vist obligada a fer un comunicat desmentint el Govern i deixant clar,que cap inspector a proposat obrir expedient sancionador contra els directors. A més d’arbitraris i dictatorials, són una colla de mentiders!

El moviment espontani i de gran abast de la recollida de signatures en defensa dels directors expedientats –un exemple de participació democràtica- també és atacada per a la portaveu, que ho considera una actitud “poc respectuosa i irresponsable”. És realment increïble que els que han portat la seva irresponsabilitat a l’extrem de generar una extraordinària conflictivitat en el sector educatiu i un malestar entre el professorat que no s’havia conegut mai, siguin els que tracten de irresponsables als que protesten per les arbitrarietats i volen cercar una solució.

És difícil imaginar fins vol arribar el Govern amb aquesta confrontació, el que és evident és que si no recuperen el seny i comencen a negociar i a consensuar les mesures que volen imposar amb aquells que les han d’aplicar, poden fer un gran dany al sistema educatiu de les Illes, que patirà les conseqüències al llarg de molts anys.

Però no serà amb una simple reunió amb els sindicats educatius, convocada a última hora dava la possibilitat molt real de que es convoqui una vaga indefinida, com es resoldran els problemes. És imprescindible una rectificació real del Govern, un canvi d’actitud que comenci per retirar els insults, les amenaces i les mentides contra els docents. Un reconeixement d’errors, una petició de disculpes i la renúncia a les imposicions, si volen que tengui la més mínima credibilitat l’aparent nova voluntat d’arribar a acords.

Share This