iot fortunaEl iot Fortuna, que uns “generós” empresaris (encara que el que va sortir dels pressupost públics fos superior a l’aportació empresarial) regalaren al rei, encara tendrà cost econòmic pels ciutadans, que amb els seus imposts han vengut sufragant les luxoses vacacions d’una família reial que ja compte amb uns generosos, i poc clars, ingressos.

L’ocurrència d’aquests empresaris aduladors de la corona i del Govern de Jaume Matas no ha parat de generar costos des de la compra o el manteniment i es previsible que en tengui encara més s’hi Patrimoni Nacional, tal com és previsible, ha de pagar la indemnització de la tripulació d’aquest vaixell, que han passat a engreixar les files de l’atur, si prospera, com és previsible, la demanda d’aquests treballadors.

Amb tot això, queda clar que el gest de suposada generositat del monarca, no suposarà cap estalvi del pressupost públic. Una vergada que el rei ja no es troba en condicions físiques de navegar i que la seva família no té cap intenció de seguir passant vacacions a Mallorca, el Fortuna ja no tenia cap utilitat per el rei. Per aquest motiu, el va retornar al Patrimoni Nacional que no ha estat capaç de donar-li cap destinació ni de recuperar una part dels diners públics que s’invertiren. Ara el Fortuna anirà a parar a les mans dels que el finançaren només en part, però els contribuents seguirem fent-nos càrrec de les despeses generades per una operació publicitària que haurà satisfet l’ego i l’afany d’adulació d’alguns grans empresaris, però que als ciutadans no ens ha suposat més que despeses.

Share This