Exigim una negociació real que faci innecessària la vaga indefinida

 

Assemblea de Docents IllesEl sector educatiu esta en peu de guerra. Els sindicats i l’Assemblea de Docents de Balears han convocat la vaga indefinida a partir del 13 de setembre. Els estudiants no començaran aquest curs quan toca. Als docents no els hi ha quedat altre remei que arribar a aquest extrem, davant de l’atac continu de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears a les seves condicions de treball i al sistema educatiu en general.

 

Rebaixes salarials, acomiadaments, augment de les ràtios i atacs contra la seva integritat professional. Moltes han estat les raons durant aquests anys per a plantar-se davant la política anti-educativa del Govern de Bauzà. Però ha estat l’aplicació del Decret TIL, i el desgavell generalitzat que ha provocat a l’educació de les Illes, el que ha obligat als docents a dir prou. La implantació d’un model trilingüe en uns pocs mesos, de forma no gradual i sense un pressupost adequat darrere es una idea absurda. No té cap mena de lògica obligar a que la llengua vehicular de certes assignatures sigui l’anglès, sense professorat ni alumnat preparat per a desenvolupar les classes. Com que no es possible que al Govern balear se li hagin escapat aquests detalls, no queda més remei que suposar que aquest decret no es més que una nova passa en el camí que ha pres el president Bauzà per a destruir la llengua catalana a les Illes i amb això part del nostre llegat cultural.

 

El Govern, davant les veus discordants contra el Decret TIL, no ha entrat en raó i ha respost amb prepotència suspenent de treball i sou als directors que, respectant l’acord dels respectius consells escolars, rebutjaren les imposicions de la Conselleria d’implantar  l’absurd model als seus centres. No només això, sino que ha intentat responsabilitzar d’aquesta acció als Inspectors d’Educació, que ja han demostrat la falsedat d’aquestes afirmacions. La mentida de la consellera es la prova més evident de la mala voluntat d’aquest Govern. La gota que ha fet vessar el got.

 

Davant d’aquesta situació d’emergència i del risc de la destrucció de l’educació balear, des d’Esquerra Unida de les Illes Balears recolzem a la comunitat educativa en la seva lluita que, si el Govern no negocia, portarà a una vaga indefinida. som plenament conscients de la duresa d’aquesta via per a tots els afectats i de tots els perjudicis que pot provocar, tancar escoles de forma indefinida no pot ser mai una decisió senzilla. Però seria d’una gran irresponsabilitat permetre al Govern seguir destrossant les nostres escoles sense intentar parar-li els peus. No es pot esperar fins a un eventual canvi de Govern a la nostra comunitat. Podria ser massa tard.

 

EU reclama que abans de l’inici del període escolar, el Govern s’assegui a negociar amb els docents, retiri el Decret TIL, torni als seus llocs de feina als directors de Maó i d’aquesta manera es pugui evitar la vaga indefinida. Però no només això, exigim el cessament immediat de la consellera d’Educació per la seva desastrosa gestió en els pocs mesos que porta en el càrrec i per mentir públicament a tots els habitants de les Illes Balears. I per últim, tornem a exigir la dimissió de José Ramón Bauzà, perquè es el responsable últim del desgavell provocat a l’educació balear per la seva política de retallades i d’atac contra la cultura de les Illes.

Share This