Convidam la ciutadania a participar en la concentració contra la guerra d’avui

Banner NO A GUERRA SIRIALa Coordinadora de marees ha convocat per avui a les 19 hores, a la Plaça Espanya de Palma, una concentració contra la guerra i per rebutjar l’anunciada intervenció militar dels EE UU i França, que pretén atacar Síria.

EU se suma a aquesta convocatòria i vol denunciar els següents fets:

La intervenció que es prepara és al marge de les Nacions Unides i en contra de l’opinió de la gran majoria de la població dels països que han anunciat la voluntat d’atacar Síria.

Les excuses que s’utilitzen per a justificar l’atac es semblen com una gota d’aigua a una altra a les que s’utilitzaren per envair Iraq. En aquell cas amb l’excusa, absolutament falsa, de les armes de destrucció massiva. Ara, dient que el govern sirià a utilitzat armes químiques contra la seva població, cosa que no s’ha demostrat en absolut. En ambdós casos no s’ha deixat acabar la tasca dels inspectors de les NN UU. Tot hi això, tant els EE UU com França asseguren tenir proves de la massacre que, segons ells, ha perpetrat l’exèrcit Sirià, encara que donen unes xifres completament diferents del nombre de víctimes d’aquest atac “demostrat”.

La credibilitat dels EE UU és nul·la, ja que es neguen a revelar les suposades proves, que semblen igual de falses que les que esgrimien en relació a les armes d’Iraq. Per altra part, hi ha evidència que els “rebels” si que n’han utilitzat d’aquestes armes, que han estat subministrades per països partidaris de la intervenció.

Els combatents contra el govern de síria compten amb armament i amb la participació de mercenaris provinents de molt diversos països. És a dir, ja hi ha una coalició internacional que està intervenint en el conflicte armat, tractant que aquest es decanti a favor d’una insurgència molt heterogènia, però dominada pels fonamentalisme islàmic, que intenten acabar amb el caràcter laic de l’Estat sirià.

La guerra de Síria ja ha provocat, segons informacions que semblen fiables, més de 100.000 morts i 2 milions de desplaçats. Les armes químiques són mortíferes, però les més convencionals també ho són. Les bombes que pensen utilitzar els EE UU i França també provocaran mort i destrucció, no serviran per acabar o escurçar la guerra i poden provocar la generalització del conflicte a tot l’Orient Mitjà.

Els estats veïns de Síria i les grans  potències  no han treballat en favor d’una resolució pacífica del conflicte, sinó a favor dels seus interessos econòmics i polítics en una zona d’una gran importància geoestratègica.  Amb molts menys diners dels que costarà l’atac que s’està preparant , s’hauria pogut donar assistència humanitària als damnificats que es troben abandonats a la seva sort.

En comptes de recolzar amb finançament, armament i mercenaris, el que haurien d’haver fet els països amb influència a la zona, era treballar per a la resolució del conflicte per la via pacífica, amb negociacions en el marc del organismes internacionals; però el que han fet és intervenir hipòcritament, tractant d’afavorir els seus patrocinats.

Per tot això, EU s’oposa a aquesta nova intervenció imperialista que s’està preparant i, com en el cas d’Iraq, diem NO A LA GUERRA!, no la intervenció en el conflicte sirià, no als bombardejos de Síria; a l’hora que reclamam que es doni pas a la via diplomàtica i a la negociació per acabar amb aquesta confrontació que ja ha generat tanta mort, tant patiment i tanta destrucció. Avui, a la Plaça Espanya unirem les nostres veus amb les de les diverses associacions convocants, contra l’opció militarista i en favor d’una pau permanent i justa.

Share This