Ens situam els tercers per la coa i hem perdut dos llocs des que governa

ib-salut-sanitat-illes-balearsL’Associació per a la Defensa de la Sanitat Pública ha donat a conèixer les valoracions que fa anualment en relació a la qualitat de la sanitat pública de les diferents comunitats autònomes. Dins aquestes valoracions, les Illes Balears es situen clarament a la coa (antepenúltims) en qualitat sanitària, descendint en relació a la qualificació anterior, que tampoc era bona.

Per darrere de les Balears només es situa Canàries (la seva insularitat es veu agreujada per la llunyania del continent) i la Comunitat Valenciana. No sorprèn que els últims llocs de la classificació els ocupin València i Balears (Canàries és un cas especial), que són les comunitats en les que els governs del PP han patrocinat la corrupció massiva i han desviat fons públics a pagar suborns o al finançament il·legals del partit.

Pel que fa a Madrid, situada en mala posició, però millor que Balears, les dades encara no reflecteixen els efectes de les terribles retallades i de la privatització, cosa que si passa a les Balears, on el Govern Bauzá es va esmerçar des del primer moment en les retallades, i mai ha tengut una política sanitària coherent, com ho demostra que en poc més de 2 anys la conselleria de Salut hagi tengut tres responsables diferents.

EU afirma que les retallades no són innòcues, que la manca de directrius sanitàries clares tenen efectes greus, que no es pot estar permanentment improvisant i rebaixant les partides destinades a atendre la salut dels ciutadans. En només dos anys, Bauzá ha aconseguit davallar substancialment la qualitat de l’assistència sanitària, no només en valors absoluts, sinó també en comparació amb altres comunitats. Si deixam que el PP segueixi aplicant la seva política agressiva, en pocs anys la sanitat pública de Balears es situarà a nivells del Tercer Món. Això si, amb una gran oferta sanitària privada per a les persones riques que la puguin pagar.

Share This