Demana penes de fins 6 mesos de presó pels que “ocuparen” pacíficament la Conselleria d’Educació

 

estudiants en protesta a conselleria educacioEls serveis jurídics de la Comunitat, els mateixos que treballen a favor de l’interès personal de Bauzá amb la polèmica amb Lorenzo Bravo, demana penes de fins a 6 mesos de presó i unes sancions econòmiques importants per als estudiants que el mes de maig de 2.012 “ocuparen” de manera pacífica la seu de la Conselleria d’Educació, en el marc d’una jornada de protesta contra l’augment de les taxes universitàries, les retallades i l’atac a la llengua catalana.

 

EU entén que aquestes peticions de penes són completament desproporcionades i tenen com objectiu únic el d’atemorir els estudiants, per tal d’impedir que manifestin la seva protesta contra els atacs del Govern a l’ensenyament públic. Volen uns estudiants i una ciutadania que accepti resignadament i sense manifestar la seva oposició les actuacions del Govern, i criminalitzen les veus crítiques assetjant-les amb la policia o plantejant demandes completament fora de lloc.

 

El Govern Bauzá es caracteritza pel seu autoritarisme, pels tics antidemocràtics, per negar-se al diàleg i per no escoltar les raons dels que s’oposen a les seves polítiques. Ho han demostrat contra els estudiants i ho demostren cada dia contra els docents, com és ben obvi. Si no poden convèncer, com és evident que no ho fan, opten per la imposició i per mesures dictatorials per portar endavant les seves determinacions, encara que per això hagin de passar per damunt de resolucions judicials o de dictàmens de l Consultiu.

EU, a l’hora que manifesta la seva solidaritat amb els estudiants, exigeix el cessament de la política repressiva i de les mesures autoritàries, al mateix temps que la retirada de les acusacions i la petició de penes contra els estudiants que participaren en la protesta del 22 de maig de 2.012.

Share This