Des d’EU donam tot el nostre suport als docents que demà iniciaran una vaga històrica en defensa de l’educació a les Illes i garantim que, des de l’Estat de dret que ens empara, vetllarem per denunciar qualsevol  tipus de persecució o represàlia.

antoni campsEl diputat menorquí  del PP ha declarat a un mitjà de comunicació l’oportunitat  que es presenta a l’executiu Bauzá de poder fer llistats amb noms i llinatges dels qui secundin a partir de demà l’aturada indefinida i de què en el futur es prescindeixi  dels docents que facin vaga.

Aquesta amenaça de fer “llistes negres”  ens recorda massa i té massa similituds al modus operandi del Feixisme aquí al 36  o a l’Alemanya Nazi. La deriva del PP cap a l’autoritarisme caciquil i el pensament únic  ens pareix molt preocupant.

 Per a  la nostra formació política el càrrec que ocupa el Sr. Camps ha de dur assimilat el respecte al dret de vaga dels treballadors i el coneixement legal de la impossibilitat de dur a terme aquestes greus amenaces.

Les declaracions dels Sr. Camps, sent un càrrec públic electe, diputat dins la comissió d’educació del Parlament de les Illes Balears i càrrec de l’executiu del Govern, se  situen clarament fora de les normes del joc democràtic i de la llibertat d’expressió.  

Per EU l’únic interès  que mou a Camps és atemorir amb represàlies el lliure exercici del dret a la vaga, a la qual ja han posat un serveis mínims abusius.

Des d’EU s’ha cridat a la mobilització de la ciutadania en defensa de l’educació de cara a les accions de tota aquesta  setmana. Demà a les concentracions a les diferents Illes esperam una participació massiva, no només dels docents, sinó també de tota la ciutadania compromesa i preocupada per la qualitat de l’educació que els PP està duent a norris d’ençà governa.

Per si no ho heu llegit, aquí teniu el fragment al qual ens referim:

“…Quien no quiera sumarse a este carro, que lo abandone,  o directamente que se prescinda de sus servicios. Lo positivo de esta huelga es que sabremos, con nombres y apellidos quienes están preocupados por el futuro de nuestros hijos, y quienes, por el contrario, juegan con los alumnos para conseguir objetivos políticos.”  Antoni Camps Casasnovas , diputat del PP i membre  de la Comissió d’Educació del Parlament de les Illes Balears. Publicat el 15 de setembre al diario El Mundo»

Share This