vaga professorat 16 setembre 2013Més enllà de les manipulacions i les xifres interessades donades pel Govern, el primer dia de la vaga indefinida de l’educació ha estat un gran èxit dels convocants. Ni les amenaces cap els que facin vaga, ni els serveis mínim abusius dictats pel Govern han aconseguit que el dia d’avui es pogués considerar un dia d’activitat educativa normal. Molts pedres no han portat els seus fills als centres, allà o no hi ha hagut activitat normal de cap de les maneres. El personal al que s’ha negat el dret a fer vaga ha acudit amb camisetes verdes i proclames reivindicatives i la resta, de manera massiva s’han apuntat a la vaga i han fet palès el seu descontent amb multitud de mostres que s’han produït a cadascuna de les Illes Balears, i que han comptat amb el suport ciutadà.

Per primera vegada a la història es convoca una vaga indefinida a l’inici del curs escolar, per primera vegada és recolzada per la totalitat dels sindicats, per les associacions de mares i pares, pels consells escolars. En canvi la decisió del Govern que ha estat la causa principal de la convocatòria, la implantació del TIL, ha merescut el rebuig de totes els sectors de l’ensenyament, dels tècnic i especialistes i, fins i tot, d’amples sectors del PP que no compateixen l’estratègia de Bauzá, sobre tot a partir del moment en que decideix no acatar una resolució del TSJ i aprova un decret llei per botar-se la raonada resolució que deixava en suspens la implantació d’un calendari inaplicable.

Fins ara el Govern ha optat directament per la imposició, sense cap tipus de negociació amb els representants de la comunitat educativa fins el punt, com remarcà el TSJ, d’eliminar les consultes exigides per l’ordenament jurídic i sancionat de manera abusiva i, molt provablement, il·legal les veus crítiques dels que pretenien respectar els acord del seu consell escolar.

L’autoritarisme i els abusos de Bauzá ja han provocat una crispació i un descontent desconegut fins ara a les Illes. Les amenaces i els insults de la seva consellera titella, de la portaveu parlamentària del PP o d’altres membres d’aquest partit posen més llenya al foc, en comptes de cercar una solució.

EU exigeix de Govern Bauzá que renunciï a la política d’imposició i que enceti la via del diàleg, que no ha practicat fins ara, que rectifiqui en allò que tota la comunitat educativa li ha dit que és d’impossible aplicació, que retiri les sancions injustificades i que deixi d’insultar i amenaçar els docents. Per aquest canvi d’actitud és imprescindible el cessament de la consellera d’Educació, que ha demostrat que no té talla política i humana per a desenvolupar el càrrec, però no podem oblidar que es limita a aplica les directrius que emanen directament de la presidència del Govern. És el president en persona el que ha de rectificar i posar els mitjans per a reconduir la situació. Si no ho fa així, la destrossa que es produirà en el nostre sistema educatiu serà d’una magnitud que necessitarà molts anys per a recuperar la normalitat.

No es pot governar contra tot i contra tots per més majoria parlamentària de la que es disposi. Els ciutadans, molt majoritàriament, ja li han donat l’esquena per les polítiques que practica i, sens dubte també ho faran a les urnes, però no podem esperar que una nova majoria política posi seny en el sistema educatiu, ja que seria massa tard. És imprescindible que la rectificació es produeixi ara mateix i es recondueixi la situació. Rectificar és de savis, senyor Bauzá, els pares, les mares i els estudiants, a més dels docents, ho agrairan. Si no ho fa així, serà el responsable únic d’un conflicte d’incalculables dimensions provocat únicament per la seva obcecació i autoritarisme dictatorial.
Share This