manifestacio docents al Parlament 17 setembre 2013Esquerra de Menorca – Esquerra Unida des Castell  demanarà en el proper ple la derogació del TIL i la dimissió de Juana Maria Camps , consellera d’Educació, Guillem Estarellas, secretari d’Educació i veritable conseller a l’ombra, i d’Antoni Camps, diputat al Parlament balear, conegut principalment pel seu continu menyspreu a la comunitat educativa.

De la mà de Juanmi Gomila, EM-EU des Castell proposa que l’Ajuntament mostri el seu desacord per la imposició del TIL i pel que fet que encara no s’hagi trobat una sortida dialogada ni consensuada a la crisi que el mateix Govern balear ha provocat. A més, sol·licita que s’elabori una nova normativa, feta des del consens amb la comunitat educativa, que lluiti veritablement contra el fracàs escolar i que permeti que els alumnes finalitzin l’aprenentatge dominant les dues llengües oficials i l’anglès, i que respecti el projecte lingüístic de cada centre, aprovat pel respectiu consell escolar

EM-EU recorda que el Govern balear està utilitzant el TIL per amagar les retallades en professorat i ajudes a les famílies, com les beques menjador i les beques per a la compra de llibres, que tenen una incidència directa en la qualitat de l’educació i en allò que es coneix com a fracàs escolar.

EM-EU denuncia que el veritable objectiu del PP balear és expulsar la llengua pròpia de les administracions i del sistema educatiu i deixar l’escola pública sota mínims, com pretén la propera reforma educativa estatal, coneguda com a Llei Wert. Així mateix, EM-EU reitera el seu suport a la comunitat educativa en la seva lluita per una educació pública, gratuïta, laica i en català.

Share This