Per a EU, la dimissió de l’intendent interí, Sr Vera, del comissari interí Estarellas i del regidor de l’Àrea Sr. Navarro, així com la constitució d’una comissió d’investigació són els requisits mínims per a començar a normalitzar la situació .
 
 
Mateu Isern batle de PalmaEl problema de la Policia Local no és la filtració de les preguntes d’un examen de promocíó interna. Tot i ésser greu, aquest seria un afer menor en comparació amb el que està passant realment a la Policia Local.
 
El vertader problema és la causa de la filtració d’aquest examen que no és altra que una política general de protecció – per part del govern municipal – d’elements indesitjables de la Policia, algúns d’ells implicats en afers de caire delictiu, i que participen  d’una visió de l’acció policial  pròpia de l’extrema dreta.
 
El problema és que una persona investigada per la seva col.laboració amb una banda criminal «Los Angeles del Infierno» era el confident de les irregularitats comeses per un càrrec polític, el Director General de la Policia ni més ni manco, i tenia prou confiança amb ell, tal i com hem sabut en el dia d’avui, com per  asseure’s tranquil.lament al seu despatx i utilitzar el seu ordinador.
 

Si el batle Isern es nega a anar al fons de la qüestió i a constituir una comissió d’investigació, si, per exemple,  es  limita a afegir a la dimissió del filtrador de les preguntes de l’examen (que ja s’ha produit) i del president del tribunal (actual Intendent interí  i l’encarregat de custodiar asquestes preguntes) cometrà una errada garrafal. Més prest que tard sortiran a la llum dades concretes sobre molts d’altres comportaments irregulars i aleshores es veurà clarament que la voluntat del batle de Palma ha estat la d’ocultar el problema i no la de fer prevaldre la veritat.
 
Esperam que la demora de les explicacions de Mateo Isern -que ahir, des de l’Ajuntament, es varen prometre i que a la publicació d’aquest comunicat encara no s’han produït- tenguin la seva explicació en l’envergadura i la contundència de les accions que emprendrà adreçades a resoldre aquest escàndol polític, i no sigui només una forma de guanyar temps per posar traves a futures investigacions.
Share This