El Govern i els seu grup parlamentari actuen com una piconadora i no s’avenen a raons

 

Parlament Illes Balears amb BauzaL’inici del curs parlamentari fou molt diferent del que és habitual. La solitud dels diputats que fan la seva feina amb l’acompanyament, de manera quasi exclusiva, dels periodistes varen veure com un nombrós grup de ciutadans volia seguir la sessió, mentre que uns tres mil docents protestaven davant les portes del que havia estat el Círculo Mallorquín.

 

L’ocasió ho valia, mai s’havia produït un inici de curs escolar com aquest, mai hi havia hagut una crispació tant gran entre tots els sectors educatius, mai s’havia posat en perill d’aquesta manera el sistema educatiu públic. I tot això passa per la prepotència d’un Govern que creu que la seva victòria electoral li permet passar per damunt de tot, botant-se els tràmits legals i exigint la implantació d’un projecte que no compte amb mitjans per portar-se a terme.

 

Fins ara, el PP no ha volgut escoltar cap dels arguments dels membres de la comunitat educativa que, de manera unànime plantegen la impossibilitat d’aplicar el TIL aquest curs i de la manera que vol el PP. La sessió parlamentària era l’ocasió idònia per a reflexionar, per a debatre amb arguments sobre la situació del sistema educatiu, per anunciar l’obertura d’un procés negociador que torni la tranquil·litat a les aules i que permeti l’inici real d’un curs educatiu que, en la pràctica no ha començat, tot i que la “genial” consellera (?) d’Educació afirmi que “tret de la vaga”, el començament del curs ha estat normal (!)

 

Però no va passar res d’això, el PP va continuar desqualificant els docents, mentint descaradament, anunciant que no pensa escoltar ningú i que aplicaran el TIL de la discòrdia passi el que passi. Davant d’això, des dels escons del Partit Popular, tot i que hi ha moltes veus dins aquest partit que no comparteixen els excessos de Bauzá, s’aplaudien les desbarrades del president i de la seva consellera i assentien dòcilment davant les seves indicacions.

 

La presidenta de Parlament ordenà abandonar la sala als visitants que no tenien un comportament “adequat” i que posaven de relleu les falsedats dels oradors del PP. A la sala de les cariàtides, pel que es veu, només hi pot haver la presència dels diputats i d’aquelles persones de assenteixin d’una manera “educada” i respectuosa de la majoria del PP. No volen que ni una mínima part de les persones que protesten indignadament davant les portes es pugui “colar” a l’interior de la sala de plens, que la sessió continuï com si no passàs res, que la veu de carrer no pugui molestar als “honorables” que se suposa que treballen pel nostre bé, però ho fan sense comptar amb l’opinió de la gran majoria de la població.

 

Per a EU, el que denigra la funció parlamentària no són algunes expressions més o menys extemporànies, sinó l’allunyament cada vegada més important del sentir de la població a la que haurien de representar. És no escoltar ni debatre i aplicar majories mecàniques per a cercenar qualsevol proposta que no vengui del Govern.

 

Bauzá diu que vol reduir el nombre de diputats. En realitat el que voldria és suprimir el Parlament i no haver de passar, de tant en tant, per la “desagradable” experiència d’haver-se d’explicar davant els representants dels ciutadans. Clar que els seus li posen les coses fàcils, evitant-li compareixences i debats. No té majoria suficient per modificar la llei electoral i, per tant, la seva proposta no és més que una cortina de fum. El que si pot fer, i si dedica amb entusiasme, és degradar la vida parlamentària com va passar ahir, com passa de manera habitual.

 

Per si no n’hi hagués prou amb la lamentable demostració de prepotència, d’incapacitat pel diàleg i de nul·la voluntat de cercar el consens que va exhibir en el tema educatiu, en la mateixa sessió plenària el PP es va negar a que el Parlament pogués investigar el sobrecost de l’expropiació de l’hotel Rocamar. Ni debat real, ni control de l’executiu, ni capacitat d’investigació: el PP vol un Parlament que es limiti a convalidar les decisions que prèviament ha pres el Govern. Una autèntica vergonya!

Share This