llei mordassaLa irresponsabilitat, l’autoritarisme i el desvergonyiment no té límits. Com autèntics piròmans han provocat un incendi de dimensions incalculables en el sistema educatiu, enfrontant-se a docents, famílies i tècnics i, en lloc d’intentar apagar-lo, posen més llenya al foc, negant-se a negociar i denigrant els professionals del sistema educatiu.

El Govern de Bauzá no escolta ningú i segueix entestat en aplicar un TIL que saben molt bé  que no es pot aplicar per manca de condicions. Tant gran és la supèrbia que tenen que ni tant sols escolten als seus propis batles que reclamen negociació i consens.

Després del lamentable espectacle que donaren en el primer ple del Parlament d’aquest període, aprofiten abusivament la seva majoria per acabar amb les pràctiques parlamentàries i negar-se a incorporar a l’ordre del dia del proper ple les qüestions que tenen a veure amb la major preocupació de la ciutadania en aquests moments: la manca de començament del curs escolar degut a la vaga indefinida dels docents. En canvi, el que fan és declarar la urgència de la tramitació de l’anomenada “llei mordassa”, la que pretén eliminar la llibertat d’expressió dels claustres, als que sotmeten al compliment de les consignes polítiques del PP.

Poc els importa que el mateix Consell Consultiu hagi declarat la inconstitucionalitat d’aquesta llei, ni tampoc que sigui del tot innecessària, el que posen en primer terme és la repressió sobre els docents i els estudiants, sense importar-los les conseqüències ni agreujar la conflictivitat amb la comunitat educativa i gran part de la societat.

EU denuncia aquestes pràctiques del PP i exigeix la retirada d’aquest projecte de llei, al mateix temps que reclama l’obertura d’un procés negociador sense condicions prèvies.

Mitjançant el grup parlamentari d’Izquierda Plural hem presentat preguntes al govern central, ja que entenem que aquesta llei afecta normes bàsiques de l’Estat. Al mateix temps anunciam que si no es produeix una rectificació del PP i s’arriba a aprovar aquesta llei, el nostre grup posarà tots els seus membres a disposició de presentar un recurs d’inconstitucionalitat.

Share This