docents en vaga a educacioPer EUIB és lamentable que el diumenge abans de l’inici de la vaga indefinida a l’educació de les Illes un diputat,  membre de la Comissió d’Educació, amenaci d’apuntar noms i llinatges d’aquells que fan vaga, ja que suposa clarament un intent de coacció als docents, per acovardir i atemorir els treballadors i treballadores i evitar que lliurement se sumessin a la vaga indefinida .

Les preguntes que hem presentat  demanem  una valoració del Govern central sobre les declaracions d’Antoni Camps i  sobre la consideració de  l’exercici del dret de vaga dels docents de Balears dins el marc legal establert . També  demanem si i l’executiu considera que  les declaracions han pogut anar més enllà del joc democràtic i la llibertat d’expressió del diputat en qüestió i si les seves declaracions estimulen manifestacions reaccionàries o accions violentes. Es demana si, al igual que Camps, el govern considera que la vaga a la docència pretén jugar amb els alumnes “per aconseguir objectius polítics”.

Des d’ EUIB volem denunciar les declaracions d’ un govern reaccionari i autoritari que no té cap intenció de diàleg ni de consens sinó que es dedica a atiar més llenya al foc d’una comunitat educativa malmenada per les institucions del govern autonòmic i central, tant per les retallades com amb les imposicions fora de diàleg en tot tipus de matèries: lingüística, laboral, pressupostària … i a tot això se sumen les provocacions d’alguns representants de la Comissió d’Educació, com les d’Antoni Camps.

Us adjuntem còpia de les preguntes .

     ¿Qué valoración hace el Gobierno de las declaraciones vertidas por el parlamentario del PP, Antoni Camps?    

 ¿Considera el Gobierno que los docentes en huelga de las Illes Balears están ejerciendo su derecho en el marco legal establecido?

       ¿Considera el Gobierno que, como ha dicho el diputado Camps, la movilización de los docentes de les Illes Balears pretende jugar con los alumnos “para conseguir objetivos políticos” ?

     ¿Considera el Gobierno que las declaraciones del parlamentario del PP, Antoni Camps, siendo un cargo público electo y diputado en la comisión de educación del Parlament las Illes Balears, se sitúan fuera de las normas del juego democrático y de la libertad de expresión?

    ¿Considera el Gobierno que expresiones como las propagadas por el parlamentario del PP, Antoni Camps, estimulan la aparición de manifestaciones reaccionarias e, incluso, de acciones violentas?

 

Share This