Uns sindicats forts són imprescindibles per aturar els atacs els drets dels treballadors

UGT - Bravo i PelardaUGT de Balears ha culminat el seu congrés amb l’elecció de Manuel Pelarda com a nou secretari general, en substitució de Lorenzo Bravo, un dirigent que s’ha deixat la pell en defensa dels drets laborals i que ha patit atacs de tot tipus per la seva tasca, incloent una vergonyosa persecució judicial per part del president Bauzá.

Manuel Pelarda, amb una amplia trajectòria sindical serà, per decisió dels delegats d’UGT, el nou secretari general d’aquesta formació. Des d’EU estam segurs que aquesta elecció serà encertada i que Pelarda serà un bon dirigent que, al front de la nova executiva del sindicat, continuarà sense defallir la tasca d’aquesta organització històrica de la classe treballadora.

Des d’EU vol aprofitar aquesta ocasió per posar de manifest que els sindicats, en contra del que diuen moltes veus interessades, són absolutament imprescindibles. Quan des de molt diverses institucions s’ataquen o s’eliminen les conquestes del moviment obrer i quan s’utilitza l’excusa de la crisi per suprimir drets laboral i se’ns vol fer retrocedir a situacions pròpies del segle XIX, s,on fonamental uns sindicats forts per a frenar l’ofensiva del capitalisme neoliberal.

Aprofitam l’avinentesa per a oferir la col·laboració i la confluència d’EUIB en tot allò que vagi en favor dels drets socials i laborals i per a construir una societat més justa i solidària. Des de l’autonomia d’ambdós organitzacions i dels distints àmbits d’actuació, creiem que, com ja hem fet anteriorment, cercar àmbits de col·laboració serà beneficiós pels interessos de la classe obrera.

Share This