Isern i policia local de Palma - 2La compareixença del Batle Isern sobre la Policia Local que tengué lloc al plenari municipal d’ahir va deixar clar que el Batle està jugant un paper actiu en l’encobriment de la corrupció a la Policia Local de Palma.
 
Balons fora,  preguntes sense contestar i una posició absolutament a la defensiva foren la tònica general d’una compareixença que el Batle ha pretés liquidar amb dues frases: «aquí hemos venido a hablar de la filtración de las preguntas de un examen y de nadas más» i «no tenc ni idea de com es varen filtrar les preguntes de l’examen»
 
Malhauradament , a la Policia Local hi ha hagut i hi ha molt més que un examen filtrat. En concret, hi ha hagut:
 
– una infiltració dins la Policia d’una banda criminal, Los Angeles del Infierno, que, de moment, ha suposat la presó incondicional per a un Policia i la llibertat sota fiança d’un altra 
 
– una unitat d’assumptes interns que no ha servit ni per detectar l’afer dels examens fraudulents ni el de Los Angeles del Infierno
 
– una complicitat manifesta entre els màxims comandaments de la Policia digitats pel Sr. Isern i l’entorn de les persones investigades i, en algún cas, d’alguna de les persones investigades : efectivament, és aquest àmbit el que té coneixement de que els examens han estat filtrats ni més ni manco que a través del Director General i és aquest en aquest àmbit on es troben les persones beneficiàries del frau
 
Com ja va manifestar EU en un anterior comunicat , «les trampes d’aquest concurs s’inscriuen en el marc del suport de la direcció política  de la Policia Local a personatges i mètodes d’actuació pròpies de l’extrema dreta que, en algúns casos, van lligades amb bandes delictives».
 
El batle es fa còmplice de tot això i del que s’anirà descobrint en el futur en la mesura que es nega a constituir una comissió d’investigació al sí del Consistori  que manté com a Intendent (malgrat que no com a Intendent en Cap) al President del tribunal que filtrà els examens i  que manté com a comisari interí al cap de les unitats infiltrades per Los Angeles del Infierno.

El «no se nada» del Batle condueix a situacions tan esperpèntiques com les que avui es denuncien pel Diario de Mallorca :  un dels beneficiaris de la filtració dels examens a punt d’entrar ni més ni manco que a «Assumptes interns» a través d’un concurs presidit per la mateixa persona que presidia el tribunal que va filtrar els examens!!!

Això no és rigor i prudència, això és enriure’s de la ciutadania i d’un Cos de la Policia Local format en un 99% per gent impecable i entregada i que veuen la seva imatge tacada per uns indesitjables i per un govern  municipal que els dona cobertura.

Mentres tant, consideram important que oper part de la resta de grups municipals o dels mitjans de comunicació es convidàs al Batle de Palma a contestar les següents preguntes:

               

          Perquè el batle inicià el seu mandant marginant a l’Intendent de la policia per conscurs i anomenant interinament a un oficial que ni tan sols era comissari?

          ¿Cóm és possible que un dels policies investigats en el cas de “los Angeles del Infierno” tengués accés – com s’ha dit des de fonts del govern municipal – al despatx i l’ordinador del Director General de la Policia.

          D’on prové l’interés en l’ascens de les dues persones beneficiàries de les filtracions dels examens. És alié a aquest interés el Sr. Estarellas, responsable de la Unitat – el GAP – on presten els seus serveis?.

          Quina lectura té que la figura del Director General – un alt càrrec polític – sigui ocupada per un oficial molt proper orgànicament als agentsd implicats en els diversos afers?.

          Quina lectura té l’ascens de l’inspector Estarellas, interí, per fer-se responsable de les Unitats d’intervenció més delicades en matèria de drets humans (GAP, UII, USIE i Nocturna) ?

          Estan lligats al PP els policies beneficiaris de la filtració dels examens?.

          Es cert que la fiança de 20.000€ que ha permés a un dels policies imputats en l’afer Los Angeles del Infierno abandonar la presó ha estat pagada  des de l’entorn d’un dels policies beneficiats per la filtració dels examens?

          Perquè s’incorpora a una unitat tan delicada com la Nocturna a un policia acabat de reincorporar després d’una sanció de tres anys de suspensió de’ocupació i sou, el mateix que ara està en presó sense fiança per la seva vinculació amb Los Angeles del Infierno.? No hagués estat més raonable incorporar-lo, com a mesura preventiva, a una unitat amb menys relació amb temes de seguretat i delinqüència?

          Va tenir aquest mateix policia qualque funció rellevant com a representant públic de la Policia Local en els mitjans de comunicació durant anteriors mandats del PP?

          ¿Tuvo este policía alguna función relevante como representante público de la Policía Local en medios de comunicación durante anteriores mandados del PP?

          Es cert que el regidor Navarro utilitzà a una persona acusada per usura, segrestament i amenaces i presumptament lligada al narcotràfic com a mediador social en el barri de Son Gotleu?. Es cert que el regidor va donar suport públic a aquesta persona fins i tot després de la seva detenció?

          Creu el batle de Palma que una manifestació de confiança d’un regidor cap a una persona d’aquestes característiques trasllada un missatge correcte cap als policies que té sota la seva responsabilitat?.

          Es cert que el Sr. Estarellas , a denuncia de dos agents implicats en els afers denunciats impulsà un expedient sancionador contra un comissari de la Policia Local considerat “progressista” que es sustentava en 4 faltes greus i una molt greu?. Es cert que, en instància judicial, aquest expedient fou anul.lat?

          Es cert que no s’ha imposat cap mesura sancionadora o cautelar que afecti als policies implicats en els afers fins ara coneguts (llevat, naturalment, del que està en presó sense fiança)?

          Es cert que les retallades pressupostàries de la Policia han anat dirigides sobre tot a la Policia de Barri i que s’està prioritzant d’una manera molt cridanera les unitats d’intervenció comandades pel Sr. Estarellas?

Share This