L’Ajuntament nega als docents la utilització de Ses Voltes quan el PP va fer servir el passat divendres 

marea verda davant CortL’Ajuntament de Palma ha impedit que l’Assemblea de Docents pugui celebrar l’acte previst per avui a l’espai públic de ses Voltes. Aquest espai es va utilitzar per a celebrar el fatídic acte del PP el passat divendres.

Es veu que per al PP de Palma no tots els ciutadans són iguals ni mereixen gaudir dels mateixos drets: als “nostros” facilitats i a l’“enemic” ni aigua. Aquesta és la lògica per la que posen entrebancs als docents que es protesten contra la imposició del TIL i les retallades. Com si aquest entrebanc fos la peça clau per fer callar la mobilització social més important de la història d’aquestes illes. En qualsevol cas, pel PP, el cos de docents són l’enemic, són elements perillosos, als que cal mantenir lluny.

L’excusa de l’Ajuntament no pot ser més peregrina: exigeixen que els organitzadors posin una ambulància per si es produïen ferits. Estranya excusa ja que aquesta mateixa mesura no es demana a les instal·lacions de l’IME on les possibilitats de ferits i lesions són molt més provables.

Els responsables municipals saben perfectament que l’ambulància no és necessària, que els docents actuen i protesten d’una manera molt pacífica i civilitzada i que no són necessàries mesures especials de seguretat ni ambulàncies. En cas de necessitar-que seria per motius totalment aliens a la organització, el mateix motiu que hagués tengut el PP de Palma el passat divendres. Aquesta postura s’entendria si aquesta condició hagués estat exigida al PP també, el qual dubtem. Per això exigim al PP de Palma que faci pública la factura que demostri, per una part la presència dels serveis sanitaris durant el seu acte i per l’altra, que aquest requisit no és exclusiu per a les entitats alienes als cercles del PP.

Segurament el que de veres preocupa als responsables municipals és evitar les comparacions amb l’acte de minories silencioses que protagonitzaren els senyors Bauzá i Rodríguez al recinte de Ses Voltes ara fa sis dies al que la assistència va ser molt menor que a moltes activitats i concerts organitzats per entitats més humils que el PP de Palma.

És cert que la visió de la capacitat de convocatòria de l’Assemblea pot produir malestar entre els dirigents de PP, però no es provable que arribàs a provocar cap infart. Per evitar aquest perill, els bastava en no acostar-se a l’acte i si, així i tot, les notícies que els arribessin provocava un malestar greu, els serveis mèdics del partit és ben segur que el podrien atendre, sense haver de demanar la presència d’una ambulància sufragada per uns professionals que no cobren el seu sou que, prèviament, ja havien retallat.

Mateo Isern fa grans esforços per a ser la cara amable del PP i es presenta com un home dialogant confrontat amb l’obstinació i la prepotència de Bauzá al que, segons sembla, aspira a substituir. Però els fets no acompanyen la seva campanya d’imatge: ni la infiltració presumptament permesa de l’extrema dreta en la policia municipal, ni aquesta denegació arbitrària d’un espai que és de tots i no del PP, s’avenen amb la imatge que fa esforços per projectar. Al final, els dirigents del PP resulta que han estat tallats amb el mateix patró. 

Share This