marea verda a MenorcaAquest diumenge 29 de setembre de 2013 ha de ser un dia històric a Menorca i a les Illes Balears. Aquest  dia es convoca una manifestació en defensa de l’educació pública, dels directors de instituts de Maó, contra les retallades i, especialment contra la prepotència la imposició i l’autoritarisme del govern Bauzá que vol imposar un nefast Decret de Tractament Integral de Llengües en contra de tota lògica i amb l’oposició unànime de la comunitat educativa, tant dels professors com dels pares i mares. Així mateix entitats científiques, com la universitat i molt diverses organitzacions socials reclamen negociació, consens i progressivitat en la introducció dels estudis en llengua anglesa.

 

Fins l’últim moment el Govern s’ha negat a negociar tot i tenir els col·legis paralitzats i sense classes i els professors manifestant-se al carrer. Al final no ha tengut altre remei que asseure’s amb els sindicats i l’assemblea de docents per fer unes mínimes concessions, del tot insuficient.

 

La força de la ciutadania manifestant-se amb tranquil·litat i ordre però amb gran contundència ha de fer que la rectificació del Govern sigui completa, en el sentit de retirar del completament les sancions i els projectes de llei que volen emmordassar els docents  eliminant la seva llibertat d’expressió. Així mateix, l’aplicació del TIL ha de ser progressiva i consensuada seguint el ritme en que professors i alumnes puguin assumir, d’acord amb els consells escolars.

El Govern ha utilitzat la seva majoria absoluta per a legislar contra les resolucions judicials i contra la Constitució i les lleis orgàniques per tal d’imposar les seves dèries. Tenen la majoria parlamentària i el Butlletí Oficial, però no tenen la raó ni el més mínim suport social. No es pot governar contínuament contra tot i contra tots, i és hora ja de que el Govern rectifiqui, negociï i acordi. L’èxit aclaparador de les manifestacions del dia 29 és la millor oportunitat, si no l’última, per aconseguir aquesta necessària rectificació. Esquerra de Menorca – Esquerra Unida dona suport i  participarà en aquestes manifestacions juntament amb milers i miler de persones de molt diverses ideologies i condicions socials, per a defensar l’escola pública, la democràcia, el consens i la racionalitat, al mateix temps que per denunciar l’autoritarisme i l’obcecació. Aquest diumenge tots ens manifestam, no únicament en defensa de l’escola pública, sinó en defensa del futur dels nostres fills.

Share This