La reunió negociadora d’avui hauria de tancar un acord que permetés començar el curs

mani 29s foto aereaLa protesta més important que s’ha produït mai a les Illes Balears, que va congregar més de 100.000 persones, sumant els manifestants de les 4 illes, sembla que no ha impressionat el Govern balear, segons lamentables paraules del conseller/fontaner Gómez, que no veu més que pèrfids nacionalistes entre els que es manifestaren d’una manera tant tranquil·la i cívica com contundent. Però no podran mantenir aquestes paraules: la realitat s’imposarà i hauran d’acabar sufocant el gran incendi que han provocat. El que importa és que ho facin aviat, no pot ser que tres setmanes després ,el curs escolar segueixi sense iniciar-se, els alumnes sense classe i els docents i pares mobilitzat demanant una mica de seny per part d’un Govern que sembla haver perdut completament el nord i governar nomé en base a les seves obsessions malaltisses amb un caràcter tant autoritari que recorda èpoques feliçment superades.

Els que s’indignen contra el Govern no són únicament els nacionalistes ni tant sols l’oposició política. Ahir vàrem poder veure pels carrers de les nostres ciutats com persones de moltes ideologies , inclosos votants i militants del PP, marxaven unitàriament amb una reivindicació comuna. Com tampoc es situen en el nacionalisme ni en cap ideologia política concreta el bisbe de Mallorca, La UIB, els col·legis professionals ni la gran majoria de docents, pares i mares. El clam que ahir es va escoltar fou  ideològicament i socialment el més divers que s’hagi vist mai. Ni tant sols es demanava un determinat model educatiu, tot i que la majoria defensa l’ensenyament públic. El que reclamen amb insistència és la renuncia a imposar models que no es poden dur a la pràctica, el que les reformes educatives es facin per consens, que no es legisli contra els docents i fins i tot contra el màxim tribunal de justícia de les Illes.

Estam vivint uns moments excepcionals, mai s’havia viscut una crispació com l’actual, mai s’havia produït una vaga indefinida a l’inici de curs, ni mai hi havia hagut una compenetració tant alta com ara entre professors i pares, a pesar de les molèsties que la vaga provoca  a les famílies. Mai tampoc els objectius d’una lluita laboral havien estat tant altruistes: els docents no reclamen un augment de sou, sinó que estant deixant de percebre els seus salaris únicament en favor del sistema educatiu atacat pel Govern del PP.

EU creu que el Govern no pot prolongar per més temps aquesta situació, és necessari que de manera immediata posi remei al desastre que han provocat, és necessari que en la reunió d’avui arribin a acords en la mesa negociadora que permetin posar fi a la vaga. Ja han vist que no han pogut ofegar econòmicament la lluita dels docents, que segueixen amb bon ànim i cada vegada amb més suport, ara els toca canviar de tàctica. No els queda més remei que reconèixer els seu errors i rectificar. No fer-ho seria una irresponsabilitat brutal que afecta de manera molt greu a l’educació de les Illes, però també suposaria la seva tomba política: és el que passa als que governen d’esquena al seu poble i que no escolten ni tant sols als militants més raonables del seu partit.

 

Share This