El diputat Joan Mena defensa al Parlament de Catalunya una proposta de resolució en favor del català a les Illes

Davant els atacs del PP  a la unitat de la llengua catalana i a la immersió lingüística, que tan bons resultats i tanta acceptació social havien tengut, EUIB defensa aquest model a tots els indrets dels territoris de parla catalana. Entenem que aquesta defensa en cap cas es pot entendre com una intromissió, com diuen els botxins de la llengua del PP, sinó una acció coordinada en defensa del que és un patrimoni comú i contra les agressions sigui quin sigui el lloc en què es produeixin.

En aquest sentit, EUIB va demanar al company Joan Mena, portaveu d’ICV-EUiA a la comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya, una proposta de resolució en defensa de la unitat de la llengua catalana i de la immersió lingüística. Aquesta proposta de resolució, que adjuntam, reclama do8nar suport a totes les manifestacions pacífiques i unitàries que defensin el català com a llengua vehicular. Així mateix es pronuncia a favor de garantir la unitat de la llengua catalana i el reconeixement als resultats acadèmics de la immersió practicada a les Illes fins ara.

També demana que el Ministerio de Educación garanteix el dret a gaudir d’un model d’immersió lingüística en tots els territoris de parla catalana.

Per últim, insta al Govern de la Generalitat a convocar una reunió urgent de l’institut Ramon Llull, del qual forma part el Govern balear, per tractar de les conseqüències de l’aprovació del TIL, que s’imposa en contra de la comunitat educativa i que vulnera l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears que es refereixen al català com a llengua

Share This