Les deficiències en la creació de la comissió, la falta de credibilitat del batle de Palma i la negativa a respondre a les preguntes d’EU fan sospitar que aquesta comissió és una operació de maquillatge del senyor Isern.

 
Exámen-de-oposicionesTot i que podria semblar una bona notícia que el batle de Palma a la fi hagui decidit crear una comissió d’investigació per l’afer de les oposicions fraudulentes a la Policia Local de Palma, Esquerra Unida considera que la mesura presa pel senyor Isern és molt deficient en diversos sentits:

1.- Perquè no és una comissió transparent. La creació d’aquesta comissió d’investigació és tot un secret. No se sap qui l’integra, si hi han polítics o tècnics, ni els criteris per elegir a aquestes persones, ni els seus perfils. A la vista que el senyor Isern no ha respost a cap pregunta sobre com membres vinculats a Los Ángeles del Infierno varen ésser promocionats dins del cos de la Policia Local de Palma, l’excusa de mantenir en secret les identitats dels investigadors pot induir a pensar que d’aquesta manca de transparència podrien treure profit persones que s’haguin beneficiat d’aquest frau a aquestes o d’altres oposicions. La manca de transparència desperta preguntes kafkianes sobre una eventual situació com «Qui ens assegura que els investigadors no estàn lligats al frau de les oposicions o a Los Ángeles del Infierno
       
2.- Perquè no és una comissió participada. En una situació tan delicada y tèrbola com aquesta, si en realitat es vol aclarir i arribar al fons de la qüestió, resulta fonamental la transparència, entesa com la no privació d’informació però també com la participació d’agents externs que intervenguin a les perquisicions i validin els resultats o les conclusions. Res d’això està passant. Els sindicats i la oposició han quedat al marge. Esquerra Unida torna a demanar, com ho va fer des de el primer moment, la creació d’una veritable comissió d’investigació a la que tenguin cabuda elements de control com són els partits de l’oposició i els sindicats.

Sense transparència ni participació d’elements externs al govern de Cort aquesta comissió d’investigació és una farsa, una operació de maquillatge per simular l’interés del senyor Isern en acabar amb un model de Policia que ell mateix va construir.

3.- Perquè no té credibilitat. El senyor Isern es contradiu amb el que fa. Mentres que per un costat fa escenificacions de cara al públic amb el seu malestar i el seu solemne rebuig al frau en les oposicions i a la vegada tol·lera que el senyor Navarro, regidor de Seguretat, faci declaracions en comissió a les que doni per habitual el frau a les oposicions a l’Ajuntament. El senyor Isern s’ha de decidir, si està a favor de netejar la Policia Local de Palma d’elements indesitjables o si vol seguir tol·lerar l’escalada de corrupció al sí de l’Ajuntament. I per demostrar això, la seva actitut envers el regidor Navarro és fonamental. 

4.- Perquè no respondrà a preguntes que són al rerefons. Esquerra Unida torna a llençar al batle de Palma, Mateo Isern, la mateixa bateria de preguntes que es nega a contestar sistemàticament. I afegeix una més: Per què es nega a contestar-les? La resposta a aquesta bateria de preguntes evidenciaria quina ha estat la política municipal de Palma en matèria de seguretat, quines han estat les prioritats i els orígens d’aquesta trama.

– Perquè el batle inicià el seu mandant marginant a l’Intendent de la policia per concurs i anomenant interinament a un oficial que ni tan sols era comissari?

– ¿Cóm és possible que un dels policies investigats en el cas de “los Angeles del Infierno” tengués accés – com s’ha dit des de fonts del govern municipal – al despatx i a l’ordinador del Director General de la Policia.

– D’on prové l’interès en l’ascens de les dues persones beneficiàries de les filtracions dels exàmens. És aliè a aquest interès el Sr. Estarellas, responsable de la Unitat – el GAP – on presten els seus serveis?.

– Quina lectura té que la figura del Director General – un alt càrrec polític – sigui ocupada per un oficial molt proper orgànicament als agents implicats en els diversos afers?.

– Quina lectura té l’ascens de l’inspector Estarellas, interí, per fer-se responsable de les Unitats d’intervenció més delicades en matèria de drets humans (GAP, UII, USIE i Nocturna)?

– Estan lligats al PP els policies beneficiaris de la filtració dels exàmens?.

– És cert que la fiança de 20.000 € que ha permès  abandonar la presó a un dels policies imputats en l’afer Los Ángeles del Infierno ha estat pagada  des de l’entorn d’un dels policies beneficiats per la filtració dels exàmens?

– Per què s’incorpora a una unitat tan delicada com la Nocturna a un policia acabat de reincorporar després d’una sanció de tres anys de suspensió d’ocupació i sou, el mateix que ara està en presó sense fiança per la seva vinculació amb Los Ángeles del Infierno? No hagués estat més raonable incorporar-lo, com a mesura preventiva, a una unitat amb menys relació amb temes de seguretat i delinqüència?

– Va tenir aquest mateix policia qualque funció rellevant com a representant públic de la Policia Local en els mitjans de comunicació durant anteriors mandats del PP?

– És cert que el regidor Navarro utilitzà a una persona acusada per usura, segrest i amenaces i presumptament lligada al narcotràfic com a mediador social en el barri de Son Gotleu? És cert que el regidor va donar suport públic a aquesta persona fins i tot després de la seva detenció?

– Creu el batle de Palma que una manifestació de confiança d’un regidor cap a una persona d’aquestes característiques trasllada un missatge correcte cap als policies que té sota la seva responsabilitat?.

– És cert que el Sr. Estarellas , a denuncia de dos agents implicats en els afers denunciats impulsà un expedient sancionador contra un comissari de la Policia Local considerat “progressista” que es sustentava en 4 faltes greus i una molt greu? És cert que, en instància judicial, aquest expedient fou anul·lat?

– És cert que no s’ha imposat cap mesura sancionadora o cautelar que afecti als policies implicats en els afers fins ara coneguts (llevat, naturalment, del que està en presó sense fiança)?

– És cert que les retallades pressupostàries de la Policia han anat dirigides sobre tot a la Policia de Barri i que s’està prioritzant d’una manera molt cridanera les unitats d’intervenció comandades pel Sr. Estarellas?

Share This