48

 Juan José Martínez Riera

Estudiant de Geografia i Ordenació del Territori. Coordinador de Territori, Medi Ambient i Transports d’Esquerra Unida de les Illes Balears. Membre de la comissió permanent del Consell de la Joventut de les Illes Balears.

 

Educació – 27-09-2013

Mentires autoritzades
Publicat originalment a El Periscopi

 

3445 mEl proper 29 de setembre hi haurà una manifestació d’importants dimensions que sortirà al carrer no només per demanar la derogació del TIL (tractament integral de llengües) sinó també per defensar una educació de qualitat.

La vaga avança cap al final de la seva segona setmana d’existència, on em vist de tot: un govern autoritari, que només obre la boca per amenaçar a docents, estudiants, mares i pares amb frases que només per dir-les en qualsevol estat democràtic, dimitirien. Però no hem d’oblidar que això és Espanya i que aquí es pot contradir una resolució del tribunal superior de justícia de les Illes Balears via decret llei i aquí no ha passat absolutament res (manco mal que vivim en un estat democràtic; sinó, no sé el que passaria).

Estem acostumats ja a aquestes actituds i maneres de fer, ben incrustades dins l’ADN del Partit Popular, inclús a les seves repetides mentides. I no només per part del govern de Bauçà, que afirma tenir una àmplia predisposició a negociar per acabar amb la vaga indefinida (aquest dijous, quan ja es duien 10 dies de vaga, fou el primer dia que es segueren, amb resultats estèrils), sinó també del govern central, amb el tema Barcenas entre d’altres, sense parlar del programa electoral.

Per totes aquestes qüestions, veig complicat que es pugui evitar aquesta gran manifestació per aquest diumenge i posar fi a la vaga indefinida dels docents, fet que seria una gran notícia per a la ciutadania. Manifestació que només veig evitable si succeeix alguna cosa que provoqui que el govern d’en Bauçà entri en raó, cosa que actualment veig molt poc probable, al manco per ara.

Perquè l’educació no és ni un negoci ni un laboratori: és el futur del nostre país.

Share This