Docents-Govern-Conselleria EducacioNi quan Bauzá està fora de les Illes i hauria d’estar en una posició institucional de representació de les comunitats autònomes de l’Estat ha pogut deixar de banda el seu caràcter autoritari i amenaçador i es dedica a anunciar sancions contra els docent, després d’haver pres represàlies contra directors de centres o haver impulsat llistes negres contra els pares que no ha portat els seus fills al col·legis els dies que hi havia vaga de docents.

El president Bauzá sembla que no entén altra llenguatge que no sigui el de la imposició. Ni la manifestació més multitudinària que s’hagi vist mai a les Balears, ni l’extraordinari esforç econòmic fet per uns docents que fan vaga i perden salaris no per demanar millores laborals sinó per millorar la qualitat de l’ensenyament, ni el molt majoritari recolzament de les famílies que han donat suport a la vaga dels professors dels seus fills, ha servit per fer reflexionar una persona obcecada i dictatorial com és el president del Govern.

Bauzá tampoc ha tengut en compte les advertències de la totalitat dels experts que li deien que el trilingüisme no es pot aplicar de la manera autoritària i irracional que vol imposar el Govern, ni als batles del seu partit que demanen una altra actitud, o els propis delegats de la Conselleria d’Educació o el responsable de la inspecció educativa, que presenten les seves dimissions per a no ser còmplices de la repressió desfermada per la Conselleria.

Les actuals amenaces de Bauzá ja no van només contra els docents, que no seria poca cosa, sinó que es fan extensives a tota la comunitat educativa, ja que pretén evitar que els consells escolars dels centres actuïn en funció de les seves competències i decideixin de manera consensuada el projecte lingüístic.

EU considera del tot intolerable aquesta actitud de Bauzá. En comptes de tractar de llevar crispació i de cercar una solució per al curs escolar que ha començat d’una manera dramàtica, Bauzá posa més llenya al foc i continua amb la seva actitud amenaçadora sobre una comunitat educativa que està cansada d’imposicions i de manca de diàleg i amb una convocatòria de vaga que només està suspesa i que pot reviure en qualsevol moment si no hi ha algun gest del Govern cap els docents tant maltractats. Per això exigim el cessament de totes les actituds dictatorials i de les amenaces i l’inici d’una veritable negociació, que fins ara no ha existit, que posi fi al conflicte educatiu, reconeixent els seus errors i reconeixent també el paper que correspon als professionals de la docència.

Share This