Sansaloni visita Hospital de ManacorEl conseller de Salut, Martí Sansaloni a la fi ha visitat l’Hospital de Manacor. Tant de bo no hagués fet aquesta visita, ja que per l’únic que ha servit és per confirmar el que ja ens temíem, que no hi haurà cap millora substancial e l’oferta sanitària pública. La Conselleria de Salut guarda dins un calaix el projecte que es va trobar elaborat de Pla Director de l’hospital i no pensa treure’l ni fer ni una sola passa en relació a la millora, absolutament necessària, d’aquest hospital, tret d’algunes “petites millores i adaptacions”.

Tampoc pensa la Conselleria construir el segon centre de Salut de Manacor, tot i ser una reivindicació molt sentida i de disposar de terrenys municipals. Ni es planteja la necessitat de comptar amb un PAC que garanteixi l’atenció les 24 hores.

La Conselleria de Salut, com la major part de les administracions sanitàries del PP, ja discriminava els immigrants, les dones que volen interrompre l’embaràs, els pensionistes etc., ara podem afirmar també que el conjunt de la comarca de Llevant pateix la discriminació del Govern, ja que se li neguen serveis necessari que si tenen altres comarques de Mallorca. Els ciutadans de Manacor i comarca ja saben que no poden esperar res d’aquest Govern, que redueix les prestacions sanitàries i dificulta el seu accés, marginant la població d’aquesta zona.

EU entén que la manca de pressupost que al·lega el conseller Sansaloni és només una excusa, ja que no té cap problema per a trobar partida pressupostària per a convenis amb clíniques privades. Per altra part, hauria de ser més exigent davant la pròpia Conselleria d’Hisenda reclamant que les retallades es facin sobre altres serveis menys necessaris, però que no es jugui amb la salut de les persones.

Des d’EU també entenem que, en realitat, el que pretén el Govern és anar degradant la sanitat pública amb l’objectiu d’afavorir la sanitat privada. Creiem molt sospitós que la iniciativa privada augmenti espectacularment la seva oferta a la comarca, al mateix temps que Sansaloni paralitza els projectes de la pública. Tot això ens fa preguntar-nos a favor de qui treballa Martí Sansaloni. A favor de l’interès general és evident que no ho fa.

Share This