Aquesta setmana s’ha celebrat a Palma la jornada anual de salut mental en la que usuaris i familiars dels afectats comparteixen experiències i celebren tallers i altres activitats en un ambient lúdic que aprofiten per donar a conèixer la problemàtica d’aquestes persones a la resta de la societat. Aquest any, contràriament al que era habitual, cap representant del Govern ha acudit a la jornada ni s’ha interessat per les dificultats que pateixen aquests malalts i les seves famílies.

El Govern balear té un comportament autista que el porta a allunyar-se de tot tipus d’associacions que articulen la societat i donen respostes als problemes de la ciutadania allà on les administracions no arriben. Aquestes associacions fan una feina altruista fonamental en un moment en que les retallades deixen sota mínim l’assistència social pública i són mereixedores del màxim reconeixement per part del Govern que, no obstant, ha optat per ignorar-les i menysprear-les.

El Govern és incapaç de reunir-se amb les entitats, escoltar-les i tractar de pal·liar les seves necessitats. És el mateix comportament superb i prepotent que exhibeix també amb els docents i la comunitat educativa o amb l’oposició política del Parlament.

El Govern del PP és absolutament classista i només escolta les cadenes hoteleres i les grans empreses, als que sempre està disposat a escoltar i acceptar les seves reclamacions, però és del tot incapaç de trobar-se amb organitzacions socials que representen el sectors més febles.

EU considera absolutament condemnable aquesta actitud del Govern i li exigeix un canvi radical que passi per una autèntica política social que atengui les persones més damnificades. El primer pas d’aquest necessari canvi d’actitud és el d’escoltar totes aquelles organitzacions que treballen en el món de l’assistència. Menyspreus com el que s’ha fet aquesta setmana amb les associacions de salut mental no es poden repetir.

Share This