conectivitat aerea a la baixaNi el Govern balear ni el de l’Estat han estat capaços de fer res davant l’evidència de la pèrdua de connectivitat aèria i l’augment desmesurat dels preus dels bitllets. Fins i tot arriben a afirmar que aquest augment, que han pogut percebre tots els ciutadans que han hagut de viatjar en avió, és inexistent.

El PP quan estava a l’oposició afirmava que reduirien les taxes i deixarien l’IVA turístic en el tram súper reduït. Han fet exactament el contrari, les taxes han augmentat (i preveuen un augment constant) i l’IVA turístic també ha apujat. Apuntar-se ara com un mèrit una  bonificació de determinades taxes aeroportuàries, que ha anunciat la ministra i que tendran un impacte extraordinàriament reduït o nul, és una broma de mal gust, ja que la bonificació total només s’aplicarà a les noves rutes que pugui obrir alguna companyia aèria, en un moment en que el que estan fent les companyies és eliminar rutes, molt poques seran les que s’atreveixin a obrir-ne de noves. Encara menys efectes pot tenir la reducció de fins al 75% a aquelles companyies i rutes que augmentin el nombre de passatgers, ja que això no pot anar en detriment d’altres companyies i l’augment haurà de ser global. Aquest supòsit, si es produeix, es produirà en molt poques ocasions i no és previsible que sigui un incentiu real, ja que les companyies mai poden tenir assegurat aquest augment que, en tot cas, s’abonaria al final de l’any.

 Els ciutadans de les Illes Balears no ens mereixem aquest menyspreu per part del ministeri, tenim dret a poder-nos desplaçar per via aèria a un preu raonable i amb unes freqüències adequades. En comptes d’unes bonificacions que no serviran per a res, el que necessitam es que TOTES les taxes es redueixin. Els aeroports de les Balears són rendibles i donen beneficis a AENA, no tenim per què pagar la mala gestió de Barajas o els aeroports sense avions com el de Castelló i d’altres, més si tenim en compte que és casi l’única via d’entrada i sortida que tenim i que és fonamental per a la indústria turística.

Share This