Una vegada més, el Batle de Palma escenifica públicament la seva aparent condemna més ferma dels fets ocorreguts a la Policia Local de Palma, amb declaracions solemnes i contundents i expressions com «no me temblará la mano» o «hasta el final». Mentre tant, la comissió d’investigació opaca de dubtable credibilitat i l’absència de mesures cautelars (que en cas de confirmar-se les sospites podrien protegir a aquelles persones beneficiades pel frau a les oposicions) són el reflex de la suposada contundència del que, a més de la batlia de Palma ostenta la màxima responsabilitat indelegable de la Policia Local. 

policia local amb isern amb fonsEsquerra Unida denuncia l’actitud del senyor Isern, el batle al que no li tremola la mà sino la veu quan es tracta d’enfocar la qüestió de la Policia Local de Palma amb serietat i rigor. En aquest sentit Esquerra Unida troba incomprensible que Mateo Isern encara no hagi explicat quins vincles han unit la causa oberta el passat estiu a Los Ángeles de Infierno amb la causa per les oposicions fraudulentes a Palma. 

En la mesura que Isern segueixi eludint aquesta pregunta, més sospitosa serà l’administració que governa de cumplir les hipòtesis d’aquesta formació política: la potenciació d’un model de policia local més repressiva i contundent mitjançant la promoció d’un perfil determinat d’agents amb lligams més o menys estrets amb organitzacions criminals. I és que la negativa a contestar aquesta pregunta serveix per encobrir el fracàs del model policial impulsat aquesta legislatura pel PP.

Una vegada que el senyor Vera ha estat imputat per la causa de l’oposició fraudulenta, ens seguim demanant en què consistiran les mesures sancionadores o cautelars del senyor Isern tant pel senyor Vera com pels agents implicats a la trama.

Per acabar, volem tornar a repetir una sèrie de preguntes que val la pena respondre per aclarir aquests fets:

– Continuarà el senyor Vera cobrant com a intendent -interí per designació política- tot i que el seu rang de subinspector és molt inferior?

– D’on prové l’interès en l’ascens de les dues persones beneficiàries de les filtracions dels exàmens?

-És aliè a aquest interès el Sr. Estarellas, responsable de la Unitat – el GAP – on presten els seus serveis?.

– Quina lectura té que la figura del Director General – un alt càrrec polític – sigui ocupada per un oficial molt proper orgànicament als agents implicats en els diversos afers?.

– Quina lectura té l’ascens de l’inspector Estarellas, interí, per fer-se responsable de les Unitats d’intervenció més delicades en matèria de drets humans (GAP, UII, USIE i Nocturna)?

– Estan lligats al PP els policies beneficiaris de la filtració dels exàmens?.

– Per què s’incorpora a una unitat tan delicada com la Nocturna a un policia acabat de reincorporar després d’una sanció de tres anys de suspensió d’ocupació i sou, el mateix que ara està en presó sense fiança per la seva vinculació amb Los Ángeles del Infierno?

-No hagués estat més raonable incorporar-lo, com a mesura preventiva, a una unitat amb menys relació amb temes de seguretat i delinqüència?

– Va tenir aquest mateix policia qualque funció rellevant com a representant públic de la Policia Local en els mitjans de comunicació durant anteriors mandats del PP?

– És cert que no s’ha imposat cap mesura sancionadora o cautelar que afecti als policies implicats en els afers fins ara coneguts (llevat, naturalment, del que està en presó sense fiança)?

– És cert que les retallades pressupostàries de la Policia han anat dirigides sobre tot a la Policia de Barri i que s’està prioritzant d’una manera molt cridanera les unitats d’intervenció comandades pel Sr. Estarellas?

Share This