La Guàrdia Civil intervé les factures de la trama Over al Consell d’Eivissa

Matas trama OverAl final, ha estat necessari que el jutge ordenàs a la Guàrdia Civil la intervenció de les factures pagades pel Consell d’Eivissa, a través d’empreses públiques, a la trama Over. Aquestes factures es pagaren a l’època en la que Pere Palau, actual vicepresident del Parlament, presidia el Consell Insular i el seu parent, Guillem Riera, era el gerent d’una d’aquestes empreses.

La vinculació del Consell d’Eivissa amb la trama Over era ben coneguda des de fa temps, ja que figura en el sumari judicial. No obstant, el president del Consell, Vicent Serra, s’ha negat sistemàticament a aportar aquestes factures a l’oposició i als mitjans de comunicació, amb una actitud obscurantista i antidemocràtica.

EU vol recordar que en la sentència contra José Juan Cardona va quedar acreditat el finançament il·legal de les campanyes electorals del PP, amb l’enviament de propaganda electoral pagada per la Conselleria de Comerç al PP Pitiús, com si fossin “Productes 5 Estrelles”. El finançament il·legal del PP i la utilització dels recursos públics en favor seu és una pràctica constant al llarg de la seva història. En aquest cas, tot indica que ens trobam davant una més d’aquestes actuacions corruptes, en la que les institucions governades pel PP pagaven factures inflades a l’entramat d’empreses Over Marqueting, a canvi de la propaganda electoral gratuïta que aquestes empreses feien pel PP.

EU espera que la instrucció judicial permeti aclarir els fet, però mentre el procediment judicial –sempre excessivament llarg- no acabi determinant les responsabilitat penals, és imprescindible que el PP aclareixi els fets, retorni les quantitats malversades i demani disculpes als ciutadans. El PP ha jugat amb avantatja en diverses conteses electorals pel seu finançament irregular que desvirtua els resultats de les eleccions.

El quadrienni negre de la política balear, en el que Matas i Munar administraven les institucions com si fossin finques privades, va ser el súmmum de la corrupció política que s’estenia al conjunt de les institucions governades pel PP i UM. Aquest últim partit s’ha hagut de dissoldre i els seus principals dirigents són a la presó, però en el cas del PP només ha hagut d’ingressar a la presó dirigents de segona fila. Sembla que la justícia no és igual per als membre d’un i altre partit.

 Segurament és aquest fet el que permet al PP seguir emparant la corrupció d’altres èpoques, que no està clar que ja no es practiquin. Que un suposat “renovador” com el President del Consell d’Eivissa hagi estat amagant les factures pagades a Over Marqueting és un exponent molt clar de que les coses no canvien al si d’aquest partit.

Share This