mo3 la exclusio social clip image002La Xarxa per la Inclusió Social ha denunciat que un 18,5% dels habitants de les Balears es troben per davall del llindar de la pobresa i que el percentatge augmenta constantment. Aquest fet ve motivat, bàsicament per la pèrdua de llocs de feina i salaris, però també per l’esgotament dels estalvis familiars i la reducció de les prestacions socials.

 

A la xifra dramàtica i inacceptable de les persones sense feina s’afegeix el fet de que un elevadíssim nombre d’elles no perceben cap tipus de prestació i que han desaparegut les ajudes als aturats de llarga durada, que són més del 30% del total. A més, el retard i les retallades a l’aplicació de la llei de dependència agreuja significativament la situació econòmica i la estabilitat de moltes famílies.

 

Mentre augmenta el nombre d’aturats i la pobresa associada a aquest fet, el Govern balear no aporta ni un sol euro a les polítiques actives d’ocupació, i l’aportació estatal s’ha reduït de manera molt substancial. És a dir, ni es cobreixen les necessitats de les persones sense feina, ni es donen passes decidides per a millorar l’ocupació. D’aquesta manera no és estrany que els indicadors de pobresa i marginació social vagi en augment.

 

EU es suma a la petició de la Xarxa per la Inclusió Social i com ells demanam  “una estratègia multidimensional per combatre la pobresa i el risc d’exclusió social basada en l’accés a drets, recursos i serveis, i una acció immediata per restringir l’austeritat i promoure la inversió social”, al mateix temps que constatam que les polítiques aplicades pel PP porten a un augment de la pobresa i de les diferències socials i deixen desprotegides les persones més vulnerables

Share This