Manifestacio educacio MaoArran de l’anunci de Círculo Balear de denunciar la FAPMA per incitar (sic) els pares perquè no duguin els seus fills a l’escola, Esquerra de Menorca vol manifestar tot els seu suport a la FAMPA i a la comunitat educativa  que des de fa setmanes lluita per una educació publica, de qualitat i en català i en contra dels interessos merament ideològics i partidistes del PP.

La denúncia de  l’entitat falangista, només preocupada per la defensa de certs aspectes d’una suposada identitat espanyola, però que no es mostra gens interessada en les retallades en Educació o en altres serveis públics essencials com la Sanitat, contemplats en la Constitució que diuen defensar, és un patètic intent per atemorir la comunitat educativa en la defensa dels seu drets. Com bé recorden diversos juristes, el fet d’amenaçar els pares i mares de llevar-los els fills o posar-los multes coercitives si no duen els seus fills i filles a l’escola és una aberració jurídica i un exercici coactiu intolerable en un Estat de Dret. Per tant, des de la democràcia, no es pot permetre que s’amenaci els pares coartant-los la seva llibertat d’aquesta forma.

EM-EU expressa la seva preocupació perquè una associació amb escassa representació social però amb un inusual ressò mediàtic i recursos pugui influir de manera tan determinant en un partit autodenominat majoritari i independent com és el PP, fins al punt que el diputat autonòmic Antoni Camps sigui el presentador d’un conferència de Jorge Campos a Maó. Després de les contínues sortides de tot de Camps, no sembla que aquesta col·laboració hagi de servir de gaire per solucionar el conflicte.

En definitiva, que el PP balear que hagi posat l’Educació en mans d’una agent imobiliària, Juana Maria Camps, un diputat amb amistats neofranquistes i dedicat amb cos i ànima a escalfar els ànims de la comunitat educativa i no a demostrar amb dades i estudis acadèmic allò que defensa, i en Ana Maria Aguiló, una altra diputada que s’ha cobert de glòria dient que Ramon Llull no va escriure en català, no fa més que demostrar que l’Educació no és de cap manera un tema prioritari i que l’obsessió per la imposició del TIL i la resta de decrets és fruit de la seva incapacitat per resoldre temes com l’economia i l’atur i la necessitat d’amagar-la darrera una espessa cortina de fum.

EM-EU demana al Govern que dialogui de ver amb la comunitat educativa i que arribi a un acord que resolgui el conflicte i que permeti que el curs es desenvolupi de manera normal i que permeti entre tots i totes construir una escola pública, gratuïta i de qualitat.

 

Comissió executiva d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida

Maó, 17 d’octubre de 2013

 

Share This