48

 Juan José Martínez Riera

Estudiant de Geografia i Ordenació del Territori. Coordinador de Territori, Medi Ambient i Transports d’Esquerra Unida de les Illes Balears. Membre de la comissió permanent del Consell de la Joventut de les Illes Balears.

 

18-10-2013

La falca hotelera
Publicat originalment a El Periscopi

 

3564 mUna altra vegada, els interessos dels poderosos s’avantposen a l’interès general. El que fou una victòria dels moviments socials de la comarca de Llevant de Mallorca cau com un pes mort. Duen mesos anunciant que volen substituir el traçat del tren de llevant per una falca verda, doncs afirmen no tenir doblers per finalitzar les obres, quan aquestes estan molt avançades. Però sí hi ha doblers per una segona via de cintura, pel palau de congressos… 

El seu nou projecte no es fa per afavorir o augmentar el nivell de vida de la ciutadania de la comarca (només en aquesta comarca hi viu més gent que a Menorca), sinó que està orientat a revaloritzar els establiments turístics de la zona i crear nous nínxols de negoci. 

Però la pregunta a tot això és, cal suprimir el ferrocarril per fer la falca verda? La meva opinió és que no, el problema és que el ferrocarril no entra dins l’ideari del govern, dins aquest pla d’actuació no està ni afavorir el transport públic ni tampoc un model de mobilitat sostenible i per tant, s’ha de suprimir. I quina millor manera de fer el projecte que vendre per a la ciutadania una falca verda, que no serà més que un camí amb quatre arbres plantats pel lloc per on havia de passar la via fèrria. Si tant volen la falca verda que la facin, però per un altre lloc, i quan es vulgui acabar ja es finalitzaran les obres de dita infraestructura. 

Sí que hi ha doblers per acabar el ferrocarril, el que no hi ha és interès en finalitzar-la. Si no fos així, no s’hauria projectat una segona via de cintura per Palma.

Share This