foto suport vaga lomqe

 

Juanmi Gomila, coordinador insular d’EM-EU, Antoni Carrillos i Llorenç Pons, membres de l’Àrea d’Educació d’EM-EU, reiteren el seu suport a la lluita de la comunitat educativa en contra de la LOMQE, el TIL i les retallades en educació.

“Fa més d’un any que la comunitat educativa ens estam mobilitzant contra la reforma educativa, el TIL i les retallades pels diferents governs del PP, sense obtenir cap de resposta positiva. Davant un diàleg buit de contingut, hem de sortir una vegada més al carrer per manifestar el nostre rebuig a la LOMQE i tornar a reclamar la dimissió del nefast ministre Wert i de tots els polítics que volen aplicar en el món educatiu les directius de la TROIKA, és a dir retallades i una visió neoliberal de l’educació”, ha explicat Llorenç Pons.

L’única resposta que obtenim del govern balear són les sortides de to d’Antoni Camps i Aina Aguiló, i el xantatge i les mentides de la consellera Camps i del secretari Estarellas, que és realment el braç executor del president Bauzá. A canvi de tot això, la comunitat educativa s’ha manifestat majoritàriament, de manera pacífica però contundent, amb el suport d’especialistes i d’informes acadèmics. L’única resposta del PP és l’insult i la desqualificació perquè no tenen contesta possible. Hi ha professors que han perdut 1.500 euros per mor de la vaga indefinida i els pares fan vertaders malabarismes per conciliar vida laboral i familiar i a la vegada mostrar el seu descontentament per la política del PP, ha afirmat Pons.

Segons Antoni Carrillos, rallar avui de reforma educativa realment és un eufemisme. Aquest govern del PP ja ha retallat més de 5.200 milions d’euros en Educació. Informes nacionals i internacionals adverteixen d’allò que per a tothom ja és una obvietat: el notable deteriorament del sistema educatiu espanyol. Les successives retallades han portat a la precarietat dels i les estudiants, dels treballadors i treballadores (professorat, personal administratiu, investigadors, etc.) i dels centres educatius. Això, senzillament, porta a la precarietat dels individus i, per tant, de la societat. Ens estam jugant el futur.”

Hem de seguir lluitant per la nostra educació pública, pels nostres drets socials, i, sobretot, per la nostra dignitat individual i social, ha afirmat Juanmi Gomila. Davant el major atac a l’educació pública, defensam la major concentració de forces i la lluita decidida contra un canvi de sistema sense el nostre consentiment. Davant la piconadora del PP, volem un acord per l’educació.

 

Comissió executiva d’Esquerra Unida – Esquerra de Menorca

Maó, 22 d’octubre de 2013

 

Share This