Nombrosos treballadors han perdut la condició d’indefinits i han passat a aquesta categoria

 

treballador fix discontinuuLa demostració clara de que les condicions laborals dels treballadors no fan més que empitjorar, és l’augment de les contractacions amb la modalitat de fixo discontinus, que a l’últim any ha augmentat un 4,40%. Aquesta xifra que es vol fer passar com a positiva per part del PP, que no para d’intoxicar amb el suposat final de la crisi i l’inici d’una recuperació que ningú més que ells veu, es completament negativa, ja que 3.511 d’aquests contractes han estat per transformació de les condicions contractuals. És a dir es tracta de treballadors que han deixat de tenir un contracte indefinit i han passat a treballar només uns mesos amb caràcter de fixos discontinus.

 

Si a això afegim tots aquells que tenen un contracte a temps parcial, que només els assegura la cotització i el salari d’unes hores setmanals, independentment de quina sigui la jornada real de treball, veurem clarament que per als treballadors no hi ha cap millora econòmica sinó tot el contrari: pitjors salaris i pitjors condicions laboral, accentuant-se la temporalitat i la inseguretat, i això en el millor dels casos, ja que l’atur segueix en cotes insuportablement elevades, tot i que hi hagi algun indicador enganyós que parli de petites reduccions de l’atur. Per altra part, molts d’aquests contractes discontinus son d’una durada molt curta que no permet cobrar les prestacions de l’atur.

 

Aquesta és la realitat, a pesar del que diguin els dirigents del PP o Emilio Botín. La suposada recuperació econòmica és la dels especuladors i banquers que augmenten els seus beneficis (el nombre de milionaris ha augmentat un 13%) però la majoria de la població veu com les seves condicions de vida o les expectatives laborals estan cada vegada pitjor, degut a les polítiques del PP.

Share This