En sis mesos dos joves han mort aparentment suïcidats

preso de menorcaEl grup parlamentari d’Izquierda Plural interpel·larà el Ministre de l’Interior

La mort d’un altre jove intern a la presó de Menorca, suposadament a causa d’un suïcidi, fa imprescindible l’obertura d’una investigació exhaustiva, l’assumpció de responsabilitats i la correcció de les condicions d’internament dels presos. No podem acceptar com a normal que dos joves hagin mort a aquesta presó en un termini tant curt de temps. Alguna cosa ha de fallar per a que puguin passar aquestes coses. No s’entén que no es posin els mitjans per evitar els suïcidis ni que no hi hagi un seguiment psicològic dels interns que presenten tendències suïcides. Tot això suposant que efectivament la causa d’aquestes morts sigui el suïcidi, si no fos així, encara seria més greu.

La mort d’aquest jove es produeix quan encara no s’ha resolt la denúncia de la família de l’altre jove mort, en el sentit de que no es va actuar amb suficient diligència per evitar la seva mort, ni s’ha atès la reclamació de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats.

Per altra part, també s’han d’investigar les denúncies d’un grup de presos sobre maltractaments i amenaces, que ja ha provocat dues vagues de fam.

EU exigeix que s’aclareixin amb la major urgència quines han estat les causes que han possibilitat aquestes morts. Així mateix es fa necessària una investigació independent que determini si són certes les denúncies dels interns. En aquest sentit, hem encarregat al grup parlamentari d’Izquierda Plural que interpel·li el ministre del interior sobre les condicions dels interns de la presó de Menorca.

Share This