Reunio EUIB amb Colegi Procuradors Illes Balears

Ricardo Sixto, diputat del grup Izquierda Plural, ha recollit les seves propostes en el marc de la lluita contra la precarització de la Justícia

 

La direcció d’Esquerra Unida, juntament amb el diputat del seu grup parlamentari Ricardo Sixto, s’han reunit amb el president i degà del Col·legi de Procuradors de les Illes Balears i la presidenta de Memòria de Mallorca. S’han constatat coincidències en defensa d’una justícia social, universal, assequible i de qualitat.

“Enfront del camí que està agafant el Govern de Rajoy en temes de justícia, totalment contrari a la Constitució, trobaran la ferma oposició d’Esquerra Unida i la majoria de col·lectius professionals i socials” afirma Manel Carmona, coordinador interinsular d’Esquerra Unida.

 

Amb el Col·legi de Procuradors de les Illes Balears, hi ha una preocupació comú davant l’avantprojecte presentat pel PP sobre el canvi de funcions i liberalització en els processos jurídics, que afectarà a la qualitat de la Justícia i l’accés a ella per part del conjunt de la ciutadania. Els grans beneficiats serien els grans bufets advocats.

 

Esquerra Unida es compromet a estudiar el tema a nivell de grup parlamentari, Izquierda Plural, dintre del marc contra les reformes PP en Justícia.

Seguidament, juntament amb Memòria per Mallorca, han abordat una altra branca de la Justícia no menys important, la memòria històrica.

 

Aquest segon encontre, ha tengut un component més emotiu, amb el record de les víctimes de la repressió franquista, tragèdies familiars que moltes encara no ha pogut posar-hi fi i passar pàgina.

 

Tant Esquerra Unida com Memòria per Mallorca valoren molt positivament la Justícia Argentina, que en nom de la justícia Universal, ha donat una passa que la Justícia espanyola ja havia abandonat, deixant a les famílies de les víctimes totalment desemparades. Consultats i Ambaixades argentines admetran i registraran documentació i denuncies.

En aquest sentit EU participarà activament en la campanya de denúncies, per tal que cap desaparegut o represaliat quedi sense denúncia davant la justícia argentina. Memòria de Mallorca ha compartit amb Esquerra Unida una llista afusellats de partits que formen part de la coalició roig-i-verda, com el Partit Comunista i Izquierda Republicana (on per exemple militava el batle de Palma, Emili Darder).

 

Share This