L’ajuntament no pot ser corresponsable de l’augment dels preus dels aliments 

mercapalma 3Els majoristes de Mercapalma reclamen, sense èxit, una rebaixa dels cànons que paguen a aquesta empresa majoritàriament pública: Les peticions semblen justificades ja que, com diuen ells, els preus dels lloguers per a negocis o habitatges s’ha reduït com a conseqüència de la crisis mentre que a ells se’ls aplica l’augment de l’IPC any rere any. A més, denuncien que des de l’ajuntament de Palma no se’ls escolta ni s’atenen les seves peticions.

No s’entén que una empresa que és bàsicament municipal es dediqui a tenir benefici econòmic pel servei que prest:  la funció de les empreses públiques no és aquesta, sinó la de donar un servei a la ciutadania. Que el 2012 hagi obtingut uns beneficis, segons diuen els majoristes, d’1,7 milions d’euros no té justificació, que alguns majoristes s’estiguin plantejant la construcció d’un mercat majorista privat, evidencia que el preu que paguen a Mercapalma és exagerat i que creuen que els seria rendible abandonar el mercat públic.

Els beneficis que obté l’empresa semi pública no repercuteixen únicament sobre els majoristes que utilitzen les seves instal·lacions, sinó que són els ciutadans els que al final paguen aquest sobrecost en uns productes que són de primera necessitat.

EU exigeix de l’ajuntament de Palma que els cànons que paguen els majoristes de Mercapalma serveixin exclusivament per a finançar el servei, sense que suposi  cap benefici econòmic per a la corporació, que ha de treure els seus recursos d’una política impositiva justa i progressiva, mai carregant costos exagerats contra els productes que consumeix tota la ciutadania, independentment del seu nivell de renda.

 

Share This