EM EU dóna suport a la iniciativa de diverses entitats, com UGT i CCOO, de rodejar simbòlicament els ajuntaments de l’estat espanyol el proper 30 d’octubre a les 19 h, amb el lema “Defensa el teu ajuntament: per la democràcia real i els drets socials”.

stop Reforma Local del PPEsquerra de Menorca Esquerra Unida s’oposa a la llei mal anomenada “de racionalització i sostenibilitat” de l’Administració Local que ha portat el govern espanyol del PP al Congrés per recentralitzadora, perquè despulla els ajuntaments de la seva capacitat de gestió i de decisió, perquè sotmet els consistoris als dictats de l’estabilitat pressupostària i perquè obre encara més la porta a la gestió privada dels serveis públics municipals.

Segons Àgueda Tur, coordinadora de l’Assemblea d’EM-EU de Maó, “no és una simple retallada. És una reforma que elimina i privatitza serveis públics, com les escoletes o els geriàtrics. S’està culpant els ajuntaments de la crisi, però el deute públic correspon sobretot a l’estat central. Per tant, i una vegada més, el debat està mal plantejat, perquè els ajuntaments dónen molts serveis directes, però, en canvi, estan mal finançats.”

Àgueda Tur lamenta que la norma “demonitzi” els consistoris precisament en un moment en què aquests fan una tasca de “dic de contenció i d’atenció d’emergència absolutament imprescindible” en una crisi que només paguen les classes mitjana i baixa. “És mentida” que els Ajuntaments siguin els culpables del dèficit pressupostari: els culpables són “les injeccions de diner públic que l’Estat ha donat a les entitats financeres i que no pensen retornar”.

Hem de defensar “una administració propera, que compleixi amb les necessitats i demandes de les persones, amb major transparència i democràcia davant el projecte neoliberal del PP de manco Estat i de manco democràcia”.

Juanmi Gomila, coordinador insular, d’EM-EU denuncia que el PP mira de reduir el municipalisme a la simple gestió, buidant els consistoris de la seva capacitat d’acció política. I, a més, fa tot això donant preeminència absoluta al compliment de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, és a dir al que digui la Troika, a qui ningú ha votat. “Dels ajuntaments només en quedaran les façanes”, ha sentenciat Juanmi Gomila.

Per tot això, Esquerra de Menorca Esquerra Unida dóna suport a la iniciativa de diverses entitats, com UGT i CCOO, de rodejar simbòlicament els ajuntaments de l’estat espanyol el proper 30 d’octubre a les 19 h, amb el lema “Defensa el teu ajuntament: per la democràcia real i els drets socials”.

Share This